Aproape 300 de braileni au fost depistati cu arme albe | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Aproape 300 de braileni au fost depistati cu arme albe

Daca pina acum renumele de oras al cutitarilor era atribuit Brailei fara o baza concreta, de acum este oficial. Bilantul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila pe anul 2006, la capitolul "arme albe", arata ca 274 de persoane au fost depistate cu cutite, bite, sabii sau alte obiecte confectionate special pentru taiere sau lovire. Dintre acestea, 202 persoane au fost descoperite in municipiu, iar restul in judet, cu preponderenta in zona societatilor comerciale cu profil discoteca sau cafe bar. Tuturor celor care au ajuns pe mina Politiei pentru astfel de fapte le-au fost intocmite dosare penale, iar armele le-au fost confiscate si introduse in Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului. Pina la acest moment, din totalul celor care au confundat cutitul de bucatarie cu brelocul de la chei, 67 au fost trimisi in judecata, dupa ce oamenii legii au reusit sa finalizeze cercetarile.
Arma ramine in custodia Politiei pina cind instanta da o sentinta definitiva si irevocabila in cazul purtatorului, moment in care ea fie este distrusa, situatie in care se regaseste cel gasit vinovat de fapta pentru care a fost acuzat, fie ii este restituita proprietarului, daca instanta decide ca el este nevinovat si dispune acest lucru. Anul trecut s-au inregistrat doua astfel de cazuri, Politia fiind pusa in situatia de a restitui armele celor pe care ii depistasera in neregula. "Evaluarea activitatilor desfasurate de politistii braileni, pe parcursul anului 2006, in urma actiunilor preventive organizate in municipiul si judetul nostru a reliefat ca unii tineri, in special, nu cunosc prevederile Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Politistii au prins in flagrant 128 de persoane, fata de care s-a propus inceperea urmaririi penale, si au fost sesizati despre alte 146 de persoane care au incalcat prevederile Legii 61/1991, fiind depistati in locuri publice, in zone in care s-a actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al IPJ Braila.
Celor care nu cunosc legea, desi acest lucru nu ii absolva de raspundere, le precizam ca portul fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire, precum si folosirea in asemenea locuri sau imprejurari a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru socuri electrice constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.

Lumea interlopa isi regleaza conturile tot cu arme albe

Anul trecut, la fiecare incaierare izbucnita in lumea interlopa, bitele, sabiile si cutitele au fost accesoriile cele mai uzitate in transarea conflictelor dintre bandele rivale. De exemplu, in luna iunie, trei membri ai gruparii "Catali" au fost haituiti cu sabii si sulite pina in sediul Politiei Rutiere, de cinci interlopi din banda lui Vincler. Doua luni mai tirziu, dupa ce au fost atacati chiar la un priveghi, de 30 de indivizi inarmati cu topoare si bite, membrii unei grupari din Radu Negru au ripostat, atacind si ei casa celor care i-au deranjat de la priveghi, insa cu pietre si cocteiluri Molotov. Tot in august, Costin C., un apropiat al gruparii "Catali" a fost spintecat cu sabiile, de 6 insi, sub privirile ingrozite ale negustorilor din Piata Apollo.
In septembrie, doi apropiati ai gruparii "Catali" au fost fugariti cu masinile si atacati cu bitele de trei membri ai gastii din Radu Negru. Meciul "Buricea" vs. "Catali" a continuat si in decembrie, la Tribunalul Braila, cu ocazia primului termen al atacului din 4 octombrie, cind Costel Gheorghe, zis "Buric", din Cazasu, membru al gruparii "Catali", a injunghiat un minor in virsta de 17 ani, din tabara adversa. La doar trei zile de la acest eveniment, Gabriel Chioreanu, zis "Bendar", unul dintre inculpatii in procesul scandalului din 4 octombrie, a fost atacat chiar in sala de asteptare a Politiei Municipiului, de trei membri ai gruparii "Buricea". Marian Cristea , zis "Cioara", unul dintre atacatori, a scos cutitul si a incercat sa-l loveasca pe "Bendar", dar acesta a reusit sa se fereasca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro