Mergi la conţinutul principal

Aproape 300 de brăileni au venit la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

la eveniment au participat 31 de angajatori cu 344 de locuri de muncă

 

Aproape 300 de brăileni au răspuns prezent la invitaţia Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila şi au venit joi, 20 octombrie, la “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, eveniment ce s-a desfăşurat la sediul Facultăţii de Inginerie şi Agronomie.

Pentru această acţiune au fost contactaţi 840 angajatori, dintre care 31 au confimat participarea cu 344 locuri de muncă vacante, în domenii de activitate precum industria textilă, comert, industria metalurgică, industria hotelieră, activităţi de tipărire, activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, call center, agricultură sau construcţii.

La bursă au participat 280 de persoane, printre acestea numărându-se şi elevi din anii terminali de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, Colegiul Economic “Ion Ghica”, Liceul Teoretic “Mihail Sebastian” şi Liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu” care au intrat în contact direct cu angajatorii prezenţi la eveniment. La bursă au fost prezenţi şi 9 deţinuţi de la Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti.

Toţi brăilenii care au participat la acţiune au primit materiale informative privind serviciile oferite de agenţie solicitanţilor de loc de muncă (pliante, broşuri, model CV EUROPASS). De asemenea, au fost amenajate spaţii în care persoanele interesate au primit informaţii şi sprijin din partea consilierilor AJOFM Brăila cu privire la completarea unui CV în format Europass, a unei scrisori de intenţie, cursuri de formare profesională ce vor fi organizate pentru şomeri, precum şi alte infomaţii privind activitatea agenţiei. De asemenea, persoanele participante au primit broşuri realizate în cadrul proiectului “Fii activ la orice vârstă!”, implementat de ANOFM.

La nivel naţional au fost oferite peste 33.000 de locuri de muncă şi aproximativ 25.000 de persoane au participat la bursă, dintre care peste 14.500 de absolvenţi de învăţământ. Au fost selectaţi în vederea angajării circa 7.000 absolvenţi, iar alţi 400 au fost angajaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro