Mergi la conţinutul principal

Aproape 3% din contestaţii au avut diferenţe mai mari de 1,5 puncte

La "Bălcescu", de asemenea a fost o situaţie când de la 6.60 iniţial, la recorectare lucrarea a primit 8.30, iar după reevaluare a primit chiar 8.40 sau o altă lucrare iniţial notată cu 7.10 a ajuns după recorectare la 9.00, iar după reevaluare la 9.20. O lucrare de la "Moisil", notată iniţial cu 3.95, a ajuns după recorectare la 5.80, iar după reevaluare la 5.75, la "Edmond Nicolau" a mai fost o asemenea situaţie, când de la 3.30 s-a ajuns la 5.00, iar la Însurăţei pe o lucrare cu 2.60 la contestaţii s-a obţinut 5.00, iar pe alta cu 7.85, la recorectare s-a ajuns la 9.40, iar profesorii care au reevaluat lucrarea i-au dat chiar 9.50.
La matematică, unde au fost 169 de contestaţii, majoritatea notelor au rămas neschimbate, iar la unii candidaţi, din păcate, nota chiar a scăzut. Aceeaşi situaţie a fost şi la celelalte discipline, unde au fost ceva mai puţine contestaţii, foarte puţine note fiind modificate.

La istorie şi la geografie, la proba D, s-au contestat câte zece lucrări. La proba E, s-au contestat lucrări la: discipline tehnice - 47, biologie - 17, literatură universală - 12, limba engleză - 5, fizică şi informatică - 4, franceză, filosofie şi psihologie - 2, istorie şi economie - 1. La proba F s-au cotestat lucrări la: geografie - 6, istorie - 5, educaţie antreprenorială - 4, matematică, psihologie şi economie - 2, engleză, biologie şi filosofie - 1.

Pe ansamblu, au fost 15 teze cu diferenţe de peste un punct şi jumătate, ceea ce înseamnă aproape 3% din totalul contestaţiilor.

Promovabilitate finală - 72,81%

Una peste alta, au fost 69 de situaţii în care nota la contestaţie a trecut pragul fatal al notei cinci.

Concret, datele finale ale bacalaureatului, puse la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar arată că la promoţia 2009 promovabilitatea a crescut cu peste două procente, de la 80,97 la 82,35%, iar pe ansamblu la examenul de bacalaureat promovabilitatea a crescut cu aproape 1,5 procente, de la 71,39 ajungând la 72,81%. Practic, din cei 69 care au obţinut o notă peste cinci la o disciplină după contestaţii, numai în situaţia a 42 de candidaţi a însemnat acest lucru şi promovarea examenului. A crescut cel mai mult numărul de medii finale între şase şi opt, şi în cazul promoţiei actuale împreună cu promoţia anterioară, dar şi numai în cazul promoţiei actuale.

Picaţi cu medii între 5.00 şi 6.00 au fost numai patru la promoţia actuală şi 28 din promoţiile anterioare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro