Mergi la conţinutul principal

Aproape 2 miliarde euro cofinantare pentru dezvoltare rurala

Valoarea totala a fondurilor destinate cofinantarii contributiei financiare acordate Romaniei de Comunitatea Europeana din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, se ridica la circa 1,948 miliarde euro. Astfel, potrivit unei hotariri de Guvern pentru completarea HG 224/2008, adoptate zilele trecute, pentru 2008 - cofinantarea se ridica la 278,47 milioane euro, pentru 2009 - la 350,4 milioane euro, pentru 2010 - 330,22 milioane euro, pentru 2011 - 329,75 milioane euro, pentru 2012 - 330,07 milioane lei, iar pentru 2013 - 329,35 milioane euro.
Potrivit noii reglementari, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) poate angaja cheltuieli prin contractele de finantare numai in limita sumelor stabilite pentru fiecare masura.
In perioada 2007-2013, contributia Uniunii Europene acordata Romaniei pentru masurile de dezvoltare rurala se cifreaza la circa 8,022 miliarde euro, din care 7,522 miliarde euro reprezinta fondurile alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala.
Reamintim ca in conformitate cu prevederile Regulamentului Consiliului European 1698/2005 si potrivit prevederilor Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), aprobat prin Decizia Comisiei Europene din iulie 2008, completarea contributiei financiare acordate de CE din FEADR, este asigurata anual de la bugetul de stat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB