Mergi la conţinutul principal

Aproape 1.700 de posturi de soldat/gradat profesionist scoase la concurs de MApN

• înscrierile se fac până pe data de 24 octombrie a.c., la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean • se poate opta pentru orice post, indiferent de județul de domiciliu, dar înscrierea se face numai în județul în care candidatul domiciliază • cele mai multe posturi de soldat/gradat profesionist sunt în București, Constanța și Vrancea

 

Oportunități pentru brăilenii cu vârste între 18 și 45 de ani, care vor să urmeze o carieră militară. Sunt scoase la concurs nu mai puțin de 1.695 de posturi de soldat-gradat profesionist - Seria II 2022, la care se adaugă alte 205 locuri pentru soldații/gradații profesioniști în activitate care doresc să devină subofițeri, informează Ministerul Apărării Naționale. Locurile sunt disponibile pentru 31 de județe ale țării, inclusiv Brăila, și pentru București. Pentru Brăila, sunt 12 locuri, iar pentru județul Galați alte 151 de locuri. Cele mai multe posturi de soldați/gradați profesioniști sunt disponibile în București (282), Constanța (258) și Vrancea (197).  

Potrivit sursei citate, se poate opta pentru orice post, indiferent de județul de domiciliu, dar înscrierea se face numai în județul în care candidatul domiciliază, în cazul de față Brăila. Cei interesați pot primi informații complete și consiliere la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean de care aparțin cu domiciliul. Totodată, înscrierea candidaților se poate face până la data de 24 octombrie 2022.

Pentru a fi angajat în funcția de soldat/gradat profesionist, chiar dacă nu are experiență militară anterioară, candidatul trebuie să îndeplinească anumite criterii de recrutare și selecție și să urmeze un program de instruire de 2-5 luni, desfășurat într-unul din centrele de instruire sau unități de instrucție ale armatei. El trebuie să aibă vârsta între 18 ani împliniți și cel mult 45 de ani, să fie cetățean român și să aibă domiciliul stabil în România. 

Soldații și gradații profesioniști (pe scurt, SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar din armată, fiind destinat îndeplinirii funcțiilor de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul microstructurilor de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă. Gradații profesioniști pot îndeplini și funcții de comandă la nivelul acestor microstructuri. Potrivit MApN, alături de ceilalți militari români, SGP au "misiunea nobilă a păstrării integrității și suveranității statului, a apărării cetățenilor țării". Totodată, ei sunt primii chemați în caz de calamități și dezastre.

Informații detaliate pot fi obținute la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Brăila. De aici, pot fi obținute detalii privind condițiile de recrutare, selecție și repartizare. De asemenea, CMJ oferă candidaților consiliere și îndrumare în ceea ce privește oferta educațională a instituțiilor de învțământ ale MApN.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro