Mergi la conţinutul principal

Aproape 1.000 de locuri de muncă vacante în Europa

• Spania, Portugalia, Marea Britanie, Olanda sau Germania sunt doar câteva dintre ţările unde brăilenii îşi pot găsi un loc de muncă • alte peste 300 de joburi sunt oferite de operatorii economici din Brăila

 

Brăilenii care sunt tentaţi să plece la muncă în străinătate au la dispoziţie aproape 1.000 de joburi. Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 974 de locuri de muncă vacante în Spania, Portugalia, Marea Britanie, Olanda, Germania, Irlanda, Suedia, Finlanda, Norvegia, Slovacia, Ungaria, Danemarca şi Slovenia, după cum urmează:

Spania - 204 locuri de muncă. Dintre acestea, 200 sunt destinate agricultorilor (recoltare de fructe), iar 4 sunt pentru tehnicieni turbine eoliene. 

Portugalia - 200 locuri de muncă. Posturile sunt pentru muncitori necalificaţi în agricultură, culegători de zmeură, salariul ajungând până la 1.100 euro brut/lună.

Marea Britanie – 160 locuri de muncă. Se caută 100 de lucrători în agricultură, 50 de posturi sunt pentru îngrijitori persoane la domiciliu, iar 10 pentru infirmieri.

Olanda – 121 locuri de muncă. În Ţara Lalelelor este nevoie de 85 de lucrători în sere (flori sau legume), 25 lucrători în fabrică de alimente, 10 muncitori în grădinărit. De asemenea, este vacant şi un post de asistent manager, oferit de o fermă agricolă.

Germania – 66 locuri de muncă. Aici sunt disponibile, printre altele, 10 locuri pentru sudori, 8 locuri de ajutor la procesarea produselor alimentare, 8 locuri pentru manipulanţi, 6 locuri pentru lucrători în construcţii din beton şi beton armat, 3 locuri pentru mecanici instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, 2 locuri pentru electricieni, 2 locuri pentru faianţari, 2 pentru măcelari şi 5 pentru şoferi de autobuz.

Irlanda – 57 locuri de muncă. Sunt oferite 55 posturi pentru tranşator carne, un post de inginer electric şi un post de tehnician de întreţinere.

Suedia – 54 locuri de muncă. Şi în Suedia se caută culegători de căpşuni (30 locuri), dar sunt şi joburi de mecanic maşini şi utilaje grele (8 locuri), operator CNC – strungar/frezor (8 locuri), vopsitor auto (5 locuri), mecanic auto (3 locuri).

Finlanda – 26 locuri de muncă. Angajatorii caută 10 constructori, 6 pavatori, 5 operatori CNC (maşină de presă) şi 5 sudori.

Norvegia – 13 locuri de muncă. Firmele oferă următoarele locuri de muncă: 4 posturi programatori jocuri video, 2 posturi tester asigurarea calităţii, 2 posturi tâmplar mobilă, un post producator extern jocuri video, un post frizer, un post ghid caiac, un post ghid antrenor caiac, un post vopsitor (lăcuitor) mobilă.

În Slovacia sunt disponibile 12 locuri de muncă în meseria de sticlar, iar în Ungaria sunt vacante 4 posturi - 2 pentru electrician construcţii, unul pentru măcelar-vânzător şi unul de grădinar.

Un angajator din Danemarca caută un manager de resurse umane, în timp ce în Slovenia se caută un inginer mecanic/energetician.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Brăila, interesate să ocupe un loc de muncă, pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro, sau se vor adresa consilierului EURES, din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila, cu sediul în municipiul Brăila, b-dul Dorobanţilor, nr. 603-605, tel. 0239/611386, int.114, pentru a primi îndrumări.

 

Peste 300 de locuri de muncă şi în Brăila

Şi firmele brăilene fac angajări şi pun la “bătaie” în această perioadă 300 de locuri de muncă. Cele mai multe locuri sunt disponibile în următoarele meserii: lăcătuş construcţii metalice şi navale (30 posturi), tabulator naval (20 posturi), vânzător (20 posturi), distribuitor de materiale (18 locuri), strungar la maşini de alezat (16 posturi), electrician nave (15 posturi), sudor (12 posturi), strungar la maşini de prelucrat în coordonate (11 posturi), muncitor necalificat în industria confecţiilor (10 posturi), femeie de serviciu (10 posturi), frezor (9 posturi) sau confecţioner asamblor articole din textile (9 posturi).

Lista completă a locurilor de muncă vacante la această dată o găsiţi pe site-ul AJOFM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro