Mergi la conţinutul principal

Aproape 100 de profesori brăileni au susținut examenul de definitivat

* rezultatele finale vor fi făcute publice marți, 24 iulie, la centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro * proba scrisă a avut loc ieri, în urma examenului, profesorii care îl promovează primind dreptul de practică în învățământ

 

Aproape 100 de candidați brăileni au susținut, ieri, proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ. Pentru acestă probă, au fost înscriși 119 candidați, dar 7 dintre ei au absentat, iar 15 s-au retras în timpul examenului, după ce au văzut subiectele. Examenul a cuprins 14 discipline de concurs, iar, la final, pentru corectat, au fost trimise 97 de lucrări.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

Rezultatele finale vor fi făcute publice marți, 24 iulie, la centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen în zilele de 24 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 25 iulie, până la ora 14:00. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro în data de 27 iulie 2018. La nivel național, circa  9.000 de profesori au susținut acest examen, cei care îl promovează primind dreptul de practică în învățământ. Mai precis, au fost admiși la proba scrisă 8.920 de candidați, care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele 2 inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare dintre probele respective. Comparativ cu sesiunea de anul trecut, organizată în luna aprilie, se constată un plus de peste 2.500 de candidați înscriși, se precizează într-un comunicat de presă emis de Minister. După definitivat, evoluția în carieră se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Spre deosebire de examenul de definitivat, titularizarea înseamnă angajarea pe perioadă nedeterminată într-o școală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro