Mergi la conţinutul principal

Aproape 100 de navalişti brăileni blocaţi în Italia

• Vard Brăila dă asigurări că salariaţii săi aflaţi la muncă în peninsulă sunt bine, fără probleme de sănătate • “suntem permanent în legătură cu ei şi vom încerca să-i aducem acasă, dar cu respectarea regulilor impuse de autorităţile din Italia, precum şi cele din România”

 

Familiile a aproape 100 de navalişti brăileni aflaţi la muncă în regim de detaşare la şantiere navale din Italia din cadrul grupului “Fincantieri” (grup din care face parte şi “VARD Brăila”) îşi fac griji pentru taţii, fraţii şi soţii surprinşi în peninsulă de măsurile dure de izolare instituite de autorităţile italiene în contextul răspândirii virusului COVID -19. Contactată de reporterii “Obiectiv Vocea Brăilei”, conducerea “Vard Brăila” a dat asigurări că salariaţii săi sunt în regulă, perfect sănătoşi şi că niciunul nu se află în regim de carantină. “Suntem în permanentă legătură cu salariaţii noştri aflaţi în detaşare la companii din Italia din cadrul grupului din care şi noi facem parte. Sunt în regulă, niciunul nu se află în carantină şi lucrează acolo în baza unor contracte de muncă în derulare. Oricum, locurile unde lucrează sunt în afara zonelor roşii instituite de autorităţile italiene. Ca orice companie care se respectă, avem grijă de salariaţii noştri. (...) Vom încerca să-i aducem în ţară dar cu respectarea regulilor impuse de situaţia de fapt, în ce priveşte planul de stopare a răspândirii virusului COVID - 19, reguli impuse atât de către autorităţile italiene cât şi de către cele din România”, ne-a declarat Alina Puia, directorul şantierului “VARD Brăila”.

Reamintim că de marţi, 10 martie, autorităţile italiene au instituit reguli noi în ceea ce priveşte combaterea răspândirii coronavirusului. De altfel, întreaga Italie a fost pusă în carantină, devenind zonă protejată, după cum a anunţat zilele trecute premierul italian Giuseppe Conte. Nimeni nu va mai intra şi nu va mai ieşi din Italia fără o justificare clară. Astfel, toate măsurile care se aplicau până acum doar în zonele roşii, vor fi aplicate la nivelul întregii ţări, potrivit La Stampa, AFP şi Reuters. Premierul italian a punctat că oamenii vor putea circula doar în condiţii de strictă necesitate, şcolile şi universităţile vor fi închise, în primă fază până în data de 3 aprilie, adunările publice sunt interzise, campionatul de fotbal va fi suspendat, iar barurile şi restaurantele se vor închide la 6 seara.   

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro