Mergi la conţinutul principal

Aplicaţii pentru “uituci”, direct pe telefonul mobil

este recomandarea poliţiştilor, ca urmare a numărului tot mai mare de plângeri înaintate de brăilenii care îşi pierd telefoanele • ultimul caz este al unui tânăr care a lăsat telefonul mobil pe treapta unei scări, pentru a discuta cu un prieten, însă telefonul a făcut “paşi”

 

Tot mai mulţi brăileni rămân fără telefoane mobile şi cer ajutorul poliţiştilor. Dacă în unele cazuri este vorba despre furt, în altele chiar proprietarii sunt vinovaţi, pentru că îşi lasă bunurile nesupravegheate. Ultimul caz este al unui tânăr care a scăpat aparatul din ochi pentru câteva minute şi acesta a dispărut. Poliţiştii vin cu sfaturi pentru “uituci”.

Chiar în prima zi a acestei săptămâni, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Brăila, a făcut greşeala de a-şi lăsa telefonul mobil pe treapta scării blocului pentru a discuta, timp de 5 minute, cu un prieten. Reîntors şi negăsind telefonul în locul în care-l lăsase, tânărul a sunat pe acesta, în speranţa că îl va găsi, dar a constatat că era deja închis. A cerut ajutorul poliţiştilor.

 

Cum vă puteţi găsi telefonul pierdut sau furat

Specialiştii din cadrul IPJ Brăila prezintă câteva aplicaţii şi utilitatea lor:

- Where’s My Droid, denumită şi aplicaţia pentru uituci, poate fi instalată de pe Magazin Play, având funcţia de setare automată a soneriei telefonului la cel mai ridicat nivel, precum şi localizarea GPS conectată la Google Maps.

 - Free Lost Phone Traker este o aplicaţie specializată în recuperarea telefonului pierdut. Aplicaţia foloseşte contul personal de Gmail şi utilizează reţelele furnizorilor de telefonie mobilă pentru a triangula locaţia (n.r.- a împărţi în triunghiuri suprafaţa) şi a trimite e-mail-uri în cazul în care GPS-ul nu este activat.

- Cerberus anti-theft (https://play.google.com/store/apps/details?idâcom.lsdroid.cerberus) - realizează fotografierea hoţului şi o trimite pe adresa de e-mail, permite ştergerea datelor de la distanţă, din dispozitivul pierdut şi, de asemenea, pornirea microfonului, tot de la distanţă, pentru a-l înregistra pe cel care a furat telefonul.

În plus, poliţiştii recomandă oamenilor ca atunci când sunt în locuri aglomerate, gen piaţă sau magazin, să fie extrem de atenţi la bunurile personale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro