"Sa fie clar, noi nu am cerut, ieri, sa nu platim, ci doar sa ni se stabileasca o taxa pentru utilizarea drumurilor nationale in functie de cit timp le folosim, adica din aprilie pina in august. Este aberant sa platim 36 milioane de lei, cit este rovigneta pentru tot anul pentru masina si remorca. Efortul este enorm pentru un apicultor la pretul la care se vinde mierea in prezent. Taxa de drum este echivalentul a 1.000 kg de miere, productia unui membru al nostru pe un an aproape. Am mai protestat si anul trecut, in aprilie, si ni s-a spus de la Minister ca Uniunea Europeana nu accepta sa se faca discriminari. Culmea, in Ungaria, tara deja intrata in UE, apicultorii au fost incadrati la capitolul exceptii si platesc rovigneta doar raportat la perioada in care folosesc drumurile", a declarat Constantin Schiopu, presedintele ACAR Braila.
Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania - Filiala Judeteana Braila numara 157 de membri care detin in toal 6.100 de familii de albine.
Ieri, manifestari similare au fost organizate in toate judetele in care Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania are infiintate filiale.