Mergi la conţinutul principal

APIA a inceput verificarea solicitarilor de ajutoare pentru zootehnie

Conducerea Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Braila a anuntat ca a demarat etapa de verificare a cererilor depuse de proprietarii de bovine si ovine pentru a beneficia de ajutorul financiar, conform schemelor de plati nationale directe in sectorul zootehnic si in acord cu Reglementarile comunitare din domeniu. "In plan local au fost centralizate cererile si acum se efectueaza verificarile privind veridicitatea datelor mentionate pe propria raspundere de catre solicitanti. Daca vor fi depistate inadvertente vom anunta in scris solicitantul sprijinului financiar, cit si medicul veterinar pentru a lamuri situatia, iar daca problemele depistate se rezolva, toate datele vor fi transmise spre centralizare la minister", ne-a declarat Dana Sofrone, sef serviciu in cadrul APIA Braila. De asemenea, sursa citata a mai precizat ca in cadrul acestor verificari vor fi utilizate datele si statisticile structurii locale ale Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare, precum si cele detinute de medicii veterinari, in functie de zonele de competenta ale fiecaruia.
Important de mentionat este ca anul acesta, crescatorii de vaci, oi si capre vor beneficia, in baza Ordinului nr. 295/2007, de un sprijin financiar al carui cuantum va fi stabilit ulterior, prin ordin al ministrului Agriculturii, in functie de numarul de cereri depuse si de numarul de animale pentru care se solicita sprijinul. Ajutoarele se vor acorda, in cazul bovinelor, pe exploatatie, iar in cazul ovinelor si caprinelor, pe cap de animal. Primele se vor acorda o singura data pe an, si numai pentru animalele identificate si inregistrate in sistemul national. In urma centralizarii datelor, a rezultat ca la nivel de judet, au fost depuse 4.263 de ceri pentru circa 156.000 de animale. Concret, 3.303 crescatori au solicitat subventia pentru 22.578 capete vaci, iar 960 de oieri au solicitat pentru 134.144 capete oi si capre.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu