De menţionat că termenul final până la care se primesc astfel de cereri este 15 iunie. "Pentru a veni în sprijinul producătorilor, APIA pune la dispoziţia acestora cereri pretipărite care cuprind şi efectivul de animale înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor. Pentru a completa aceste cereri, fermierul trebuie să se prezinte la APIA Centrul Judeţean Brăila (...) cu actul de identitate în original şi o copie, precum şi dovada contului bancar", se arată într-un comunicat de presă al agenţiei. În acelaşi material se explică faptul că posibilii beneficiari trebuie să îndeplinească o serie de condiţii de eligibilitate: efectivul din exploataţie să fie de minim 50 de capete de femele ovine/25 de capete femele caprine, care au împlinit vârsta de minim un an până la data de 31 martie 2011, efectivul să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să nu fie vândute, transferate sau sacrificate până la data de 31 august 2011, astfel încât să se poată efectua controlul la faţa locului de către reprezentanţii APIA. În plus, cererea de subvenţie trebuie să fie vizată de o asociaţie a crescătorilor de ovine/caprine.
Dacă în urma controlului se constată diferenţe între numărul de animale din cererea de subvenţie şi numărul de animale determinat în urma controlului, titularii cererii de subvenţie riscă reducerea sau chiar excluderea de la suma totală a primei pe cap de animal.
Valoarea sprijinului financiar va fi stabilită prin Hotărâre de Guvern, în funcţie de numărul animalelor eligibile rezultat în urma controalelor.