Mergi la conţinutul principal

Apeluri în «valuri» la Ambulanţă în mini-vacanţa de Crăciun

• cele mai aglomerate zile pentru personalul medical de la SAJ Brăila au fost 22, 24 şi 26 decembrie, când numărul solicitărilor a depăşit media obişnuită de 120 chemări pe zi • în schimb, pe 23 decembrie şi în ziua de Crăciun, brăilenii au fost ceva mai cumpătaţi la mâncare şi alcool

 

Mini-vacanţa de Crăciun a trecut, iar brăilenii se pregătesc să sărbătorească Revelionul. Totuşi, cu cât mai “lacomi” au fost la mâncare şi alcool în zilele libere, cu atât a crescut numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila.Totuşi, există o deosebire la această mini-vacanţă faţă de celelalte perioade de sărbători de până acum. Dacă în trecut, numărul solicitărilor creştea uşor, “explodând” în zi de mare sărbătoare, în mini-vacanţa aceasta de Crăciun, angajaţii SAJ au avut parte ba de o zi aglomerată, ba de una normală. Ca o introducere, într-o zi obişnuită, numărul chemărilor nu depăşeşte 110-120 pe zi.

Sâmbătă, în prima zi de mini-vacanţa de Crăciun, s-au înregistrat 157 de solicitări la Ambulanţă, din care 16 pacienţi au prezentat colici abdominale şi biliare, alţi 6 au consumat alcool peste măsură, iar ca exemplu de cazuri deosebite, o femeie de 61 de ani din satul Tătaru, comuna Dudeşti, şi-a pus capăt zilelor. Cel care a găsit-o şi a sunat după ajutor a fost chiar soţul ei, însă la sosirea echipajului medical, femeia era deja moartă. Tot în aceeaşi zi, a mai avut loc o tentativă de suicid. Apoi, ziua de duminică, 23 decembrie, a fost una obişnuită la SAJ Brăila, căci numărul chemărilor a fost de doar 118. Dintre aceştia, 13 persoane au solicitat ambulanţa din cauza colicilor abdominale şi biliare, iar 3 apeluri au fost pentru etilici. În Ajunul Crăciunului, s-au înregistrat cele mai multe solicitări la Salvare din această perioadă: 160. Dintre acestea, 18 apeluri au fost pentru colici abdominale, iar alţi patru brăileni au pierdut numărul paharelor de alcool şi li s-a făcut rău. Ziua Crăciunului a fost liniştită, dacă putem spune aşa, căci numărul chemărilor s-a încadrat în limita normalului. 120 de apeluri s-au înregistrat la dispecerat, din care 21 pentru persoane care au mâncat prea multe bunătăţi de pe masa îmbelşugată. Alte 7 persoane au avut nevoie de echipaje medicale din cauza consumului de alcool peste măsură. Tot pe 25 decembrie, a mai avut loc o tentativă de suicid, iar o altă persoană a fost muşcată, surprinzător, de un liliac. Cea de-a doua zi a Crăciunului a înmulţit, din nou, apelurile la SAJ, 150 la număr. Dintre acestea, 17 au fost pentru colici abdominale, iar 6 pentru etilism.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro