Mergi la conţinutul principal

Apelul procurorilor. Pedeapsă pe viață pentru ucigașul din Măxineni

 după ce Tribunalul Brăila l-a condamnat pe inculpatul Petrea Nicolae la pedeapsa totală de 24 de ani şi 10 luni închisoare, în luna martie, ucigașul femeii gravide din Măxineni a formulat apel și speră la o pedeapsă mai ușoară • numai că au formulat apel și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, care vor ca inculpatul să fie închis pe viață • sentința finală în acest dosar se va da la Curtea de Apel Galați • în octombrie 2021, inculpatul a dat foc la casă și i-a luat viața cumnatei sale, însărcinată în 9 luni, care sunase la 112 pentru a sesiza incendiul

 

Și-a ucis cumnata gravidă și pruncul aflat în pântece, dar vrea să obțină o pedeapsă mai blândă. Luna trecută, Tribunalul Brăila l-a condamnat pe inculpatul Petrea Nicolae la pedeapsa totală de 24 de ani şi 10 luni închisoare, dar ucigașul femeii gravide din Măxineni a formulat apel. În cauză au formulat apel și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, care cer pentru inculpat pedeapsă pe viață. Dosarul a ajuns la instanța superioară – Curtea de Apel Galați, unde se va da sentința finală. Termenul de judecata a fost stabilit pentru luna mai.

După cum v-am informat, Tribunalul Brăila a dat sentința la ședința din 7 martie, când inculpatul Petrea Nicolae a primit pedeapsa de 22 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat și pedeapsa de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de distrugere prin incendiere. Inculpatul mai avea o pedeapsă aplicată în 2023, de 4 ani şi 10 luni închisoare.

Magistrații primei instanțe au decis ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 22 de ani, la care va adăuga un spor din celelalte pedepse, fiind stabilită pedeapsa rezultantă de 24 de ani şi 10 luni închisoare. Individul are de plătit daune morale familiei

tinerei ucise, care se ridică la valoarea totală de 80.000 lei, dar și către serviciul de ambulanță și spital, unde medicii au acordat îngrijiri medicale victimei.

În plus, instanța obligă inculpatul la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Reamintim că oribila crimă asupra femeii de 27 de ani ce urma să devină mămică, care purta în pântece o fetiță, s-a produs în octombrie 2021, iar inculpatul a fost atunci arestat preventiv și nu a mai scăpat din spatele gratiilor. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 20/21 octombrie 2021, în jurul orei 03.45, inculpatul a pus în aplicare planul de a incendia imobilul familiei, cu scopul ca acesta să ardă integral, și să provoace astfel suferință familiei sale, formată din mamă, frate și viitoare cumnată. Individul era  nemulțumit de comportamentul acestora față de el. Ulterior incendierii locuinței, casa nu fusese cuprinsă de flăcări, aceasta doar mocnind în interior, iar bărbatul s-a năpustit asupra viitoarei cumnate. În acel moment, femeia purta o convorbire telefonică cu operatorul de la 112 în curtea imobilului, iar inculpatul și-a dat seama că aceasta anunța autoritățile despre incident. Pentrui a o opri, bărbatul i-a aplicat cumnatei lovituri active, repetate, cu un cuțit de bucătărie, în zona toraco-cardio-pulmonară, leziunile fiind incompatibile cu viața. Victima era însărcinată în 9 luni cu făt de sex feminin, mort intrauterin prin întreruperea circulației materno-fetale, consecutiv decesului mamei, după cum s-a stabilit în urma anchetei.

Inculpatul a recunoscut faptele comise. După cum au stabilit anchetatorii, bărbatul avea ură față de mama sa și a acumulat furie față de întreaga sa familie, astfel că a decis să se răzbune. După atacul violent asupra cumnatei, el a încercat să se sinucidă și a ajuns la spital unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. După ce și-a revenit, acesta a putut fi audiat și dus în fața instanței cu propunere de arestare.

La audieri, inculpatul a arătat că nu a dorit în nici un moment să-i facă rău, să-i determine vreo suferință fizică cumnatei sale. Și totuși, acesta a lovit-o pe femeie până când aceasta s-a prăbușit la pământ și apoi și-a dat sfârșitul.

Inculpatul era decis să dea foc la casă și nu dorea ca femeia gravidă să anunțe autoritățile sau rudele despre incendiu.

Rămâne de văzut acum care va fi condamnarea finală pe care o va primi inculpatul Petrea Nicolae, la instanța superioară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro