Mergi la conţinutul principal

Apartamente mai scumpe în Ianca şi Făurei

• cotaţiile pentru acest an sunt în creştere, preţul unui apartament cu 2 camere în Ianca, de exemplu, fiind de 85.000 lei • valorile caselor din comunele din judeţ sunt însă în stagnare

 

După ce în ediţiile anterioare v-am prezentat preţurile apartamentelor şi caselor din municipiu, astăzi continuăm seria materialelor cu preţurile de listă ale  apartamentelor şi imobilelor cu destinaţia locuinţă, dar şi cabinetelor, birourilor şi spaţiilor comerciale, din oraşele şi comunele judeţul. La fel ca în municipiu, anul acesta, în Ianca şi Făurei cotaţiile apartamentelor sunt în creştere. Concret, în Ianca, preţul pentru un apartament cu o cameră a crescut de la 45.000 lei anul trecut la 55.000 în 2019, pentru un apartament cu 2 camere preţul a crescut de la 75.000 lei în 2018 la 85.000 lei anul acesta, în timp ce pentru un apartament cu 3 camere cotaţia este de 100.000 lei (90.000 lei anul trecut). Un apartament cu 4 camere se vinde acum cu 120.000, mai scump decât în 2018 când preţul estimativ era de 95.000 lei.

În oraşul Făurei se înregistrează o creştere cu 5.000 lei la apartamentele cu 2 şi 3 camere, noile cotaţii fiind de 70.000 lei, respectiv 90.000 lei. Preţul unui apartament cu o cameră a rămas la 40.000 lei.

Preţurile la apartamente se menţin însă în Însurăţei. Un apartament cu o cameră pe Str. Şcoala Veche costă 27.000 lei, unul cu două camere 40.000 lei, iar unul cu trei camere 45.000 lei. În Oprişăneşti, preţul unei apartament cu 1 cameră este de 15.000 lei, pentru două camere 35.000 lei, iar pentru 3 camere 45.000 lei.  

Cotaţiile sunt în stagnare şi în ceea ce priveşte preţurile caselor din judeţ. Astfel, pentru o construcţie nouă, din cărămidă, preţul este de 450 lei/mp, iar pentru una veche cotaţia anunţată este de 300 lei/mp. În Viziru, Ianca, Făurei, Vărsătura şi Cazasu, cotaţia pentru o construcţie nouă din cărămidă este de 700 lei/mp, iar pentru una veche de 300 lei/mp.

Reamintim că, potrivit Codului Fiscal, Camerele notarilor publici îşi actualizează în fiecare an expertizele privind valoarea de circulaţie a bunurilor imobile, care vor fi comunicate la Judecătorie, Cadastru şi structurilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice. Ca de fiecare dată, facem precizarea că indiferent dacă cetăţenii tranzacţionează bunurile cu preţuri sub limitele prevăzute în noua grilă, aceştia vor fi taxaţi, la notariat, când vor înregistra tranzacţia, în funcţie de preţurile informative conţinute în documentul pus la dispoziţia notarilor. În cazul tranzacţiilor la valori mai mari decât preţul de referinţă, în mod evident, taxarea se va face la valoarea cu care se declară încheiată tranzacţia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro