Mergi la conţinutul principal

Aparatură performantă pentru jandarmi

• noile dotări  primite de la ATOP vor ajuta în desfăşurarea operativă a activităţii de ordine publică

 

La început de an 2017, jandarmii brăileni au avut parte de o surpriză plăcută. Instituţia a primit aparatură performantă din partea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), fiind pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila a preluat toate bunurile şi este convinsă că noua dotare va ajuta extrem de mult în desfăşurarea cu operativitate a activităţilor specifice.

Astfel, în cursul zilei de 25 ianuarie, la sediul IJJ Brăila a avut loc activitatea oficială de predare-primire a bunurilor achiziţionate prin intermediul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brăila. Jandarmii au intrat în posesia a două monitoare LCD cu diagonala de 106 cm, trei imprimante laser A4, o imprimantă laser A3 color şi o cameră video (Handycam). Jandarmeria Brăila a beneficiat pentru prima dată de suport material de la ATOP întrucât instituţia este membru al acestei autorităţi doar din a doua jumătate a anului 2015, ca urmare a modificării legislaţiei în domeniu.

Aceste bunuri sunt destinate în exclusivitate îmbunătăţirii activităţilor desfăşurate de Jandarmeria Brăila pe segmentul menţinerii ordinii publice, atât în municipiul, dar şi în judeţul Brăila. Unele echipamente vor fi utilizate în Centrul de monitorizare a situaţiei operative, având drept scop îmbunătăţirea performanţelor structurilor din stradă”, a declarat colonel Vasile Moţ, inspector şef al IJJ Brăila.

La evenimentul de ieri a fost prezent Francisk Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, care a ţinut să precizeze faptul că va încerca să ajute şi pe viitor Jandarmeria cu dotările necesare, la fel cum s-a procedat şi faţă de Inspectoratul Judeţean de Poliţie. “Prin ATOP, noi toţi consilierii Consiliului Judeţean vom fi alături de toate instituţiile care au ca scop siguranţa cetăţeanului. Vom continua şi în 2017 să ne aplecăm asupra acestui subiect sensibil şi eu cred că cetăţenii merită să se simtă în siguranţă pe străzi. Sunt doar câteva bunuri pe care noi astăzi (n.r. - ieri) le-am dat, avem în vedere pentru anul 2017 şi alte bunuri, care ţin până la urmă şi de pregătirea dumneavoastră, de dotarea personalului, dar şi atribuţii, pentru a îmbunătăţi activitatea jandarmului care este în stradă şi are misiunea de a asigura securitatea cetăţenilor”, a declarat preşedintele CJ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro