Mergi la conţinutul principal

Aparatură medicală de 90.000 de lei donată de preoţi Spitalului Judeţean de Urgenţă

* preoții brăileni au donat bani din salarii ca să achiziționeze un aparat de ventilație mecanică performant, precum și accesorii * zilele trecute, Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat 1.000 de măști de protecție Spitalului Județean de Urgență

 

 

Donație deosebit de importantă făcută de preoții brăileni, care au donat bani din propriile salarii, pentru a sprijini cel mai mare spital din municipiu.

În ziua de joi, 30 aprilie, o delegație a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, condusă de părintele protopop Mircea Băncilă, a înmânat Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila o importantă donație constând într-un ventilator mecanic de tip Trilogy Evo (în valoare de 58.000 de lei cu TVA), şase concentratoare de oxigen EverFlo Philips (de 26.400 lei), şase măşti dedicate (Full Face Mirage Quattro RM), precum şi kitul de accesorii OLD. Valoarea totală a donației făcute de preoții brăileni este de 88.252 lei cu TVA. 

„Aparatul de ventilație, cu toate accesoriile necesare, au fost livrate astăzi, 30 aprilie, unităţii medicale de către părintele protoiereu de Brăila, Mircea Băncilă. Asta după ce, în Biserica „Sfântul Spiridon Nou”, aflată în vecinătatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, au fost  semnate documentul de recepţie cu firma distribuitoare a echipamentului medical şi actul de donare a acestor aparate către conducerea spitalului. Finanţarea proiectului s-a realizat prin contribuţia benevolă a preoţilor din cadrul Protopopiatului Brăila, cu sprijinul financiar oferit de patru parohii din municipiu şi de către Protoieria Brăila”, a precizat părintele Rareș Bucur, consilier în cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

Trebuie precizat din start faptul că banii pentru achiziționarea aparatului de ventilație mecanică și accesorii provin, în cea mai mare parte a lor, din donațiile făcute de preoții brăileni. Aceștia și-au donat salariile, așa cum a făcut și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pentru ajutorarea cadrelor medicale aflate în prima linie de luptă cu pandemia de coronavirus. De altfel, în Postul Mare și în perioada Sfintelor Paști preoții și voluntarii parohiilor brăilene au desfășurat zeci de acțiuni filantopice, ajutând sute de bătrâni, copii, bolnavi și persoane aflate în carantină. Biserica a mai donat, deunăzi, Spitalului Județean de Urgență Brăila 1.000 de măști de protecție, precum și coșuri pascale cu ouă roșii și cozonaci.

Joi, dr. Delia Râșnoveanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, le-a mulțumit preoților brăileni pentru donația făcută.

Ventilatorul Trilogy Evo, donat de preoții brăileni, asigură ventilația cu presiune pozitivă, invazivă și neinvazivă, a pacienților, fiind un dispozitiv medical conceput pentru a fi utilizat de personal calificat, instruit sub supravegherea unui medic, în conformitate cu specificațiile tehnice. Trilogy Evo este un sistem de ventilație pneumatic, controlat electronic, compatibil cu o serie de accesorii care permite o gamă variată de moduri de tratament.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro