Mergi la conţinutul principal

Aparat de ventilație, donat SJU Brăila de către firmele care lucrează la pod

* consorțiul de firme Astaldi - IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. a donat, marți, un aparat de ventilație Spitalului Județean de Urgență Brăila * aceștia nu au dorit să precizeze valoarea donației * președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a explicat că acest aparat se alătură altor 31 din secția ATI, iar încă trei astfel de dispozitive sunt în curs de reparație

 

Un gest frumos din partea firmelor care lucrează la mega-proiectul investițional pod suspendat peste Dunăre: un aparat de ventilație, donat Spitalului Județean de Urgență Brăila. Consorțiul de firme Astaldi - IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. a donat, marți, aparatul către conducerea SJU Brăila. Acesta este funcțional în cadrul Secției ATI. Potrivit celor de la CJ Brăila, reprezentanții consorțiului de firme care lucrează la podul peste Dunăre, au dorit să păstreze confidențialitatea în privința valorii donației făcute. Tot de la reprezentanții CJ Brăila am aflat că valoarea donațiilor făcute până acum către Spital din partea brăilenilor a depășit suma de 100.000 lei, iar asta, în afara aparaturii puse la dispoziție în mod gratuit.

Contactat telefonic de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac a dorit să mulțumească grupului Astaldi-IHI pentru gestul făcut și a subliniat că și alte firme au anunțat că vor face donații.

”Da, aparatul a ajuns la spital, s-a pus în funcțiune. Este un aparat portabil. Mulțumim foarte mult! Uitați că, încă o dată, firmele care sunt apropiate și care au lucrări în Brăila, fac donații. Vor mai fi și alte donații de echipamente, dar nu pot să vi le spun eu, pentru că este frumos să îi lăsăm pe cei care fac aceste gesturi să le anunțe. Dar pot să vă spun că se mai așteaptă și alte echipamente, care nu sunt trecute pe lista de investiții ale Spitalului Județean și pe care vor dumnealor să le facă. Însă țin să precizez că spitalul are destui bani ca să își cumpere echipamente, problema este legată de termenul de livrare și de modul în care se face achiziția. După cum bine-știți, la noi ar dura foarte mult timp”, a declarat Chiriac.

 

SJU are în dotare 32 de aparate de ventilație și ar putea ajunge la 35

 

Potrivit șefului CJ Brăila, acest aparat vine în completarea altor 31 de echipamente pe care le avea Spitalul Județean la Secția ATI. Mai mult, Chiriac a punctat că alte trei aparate sunt în prezent în curs de reparare, astfel că în viitorul apropiat spitalul va avea la dispoziție 35 de astfel de echipamente.

”Aparatul acesta este folosit pentru un singur pacient. Este pentru un pat. Dar este folositor. Pe lângă cele 31 de echipamente pe care le avem, acesta este aparatul de ventilație 32. Mai sunt încă trei trimise și vor fi reparate de firma «Draeger». Deci, din socotelile mele, acestea trei, cu cel primit de la grupul Astaldi-IHI vom avea în total 35. Acestea vor fi funcționale în caz de «Doamne Ferește»! Aparatele sunt la Secția ATI. Dar vă spun că stăm mai bine decât alte județe, referitor la ceea ce înseamnă paturi de ATI funcționale în momentul de față. Eu sper să avem cazuri foarte grave și să nu avem nevoie de intervenția ATI-ului. În momentul de față toți pacienții care sunt acum - vorba domnului prefect, că sunt 9, că sunt 11, ce mai contează matematica?! -, la secția de boli infecțioase, pe tratament medicamentos. Asta este important pentru mine ca președinte al CJ Brăila. Faptul că nu sunt la Secția de Terapie Intensivă este un lucru îmbucurător pentru mine”, a conchis sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro