Mergi la conţinutul principal

Apa freatica roade temelia caselor din Chercea

Mai multi proprietari ai unor case situate in cartierul Chercea se pling ca imobilele le sint deteriorate, in principal, din cauza pinzei freatice cu nivel ridicat in zona. Intr-o sesizare inaintata redactiei, proprietarii arata ca, in urma ploilor din ultimii ani si pe fondul instabilitatii terenului din zona, peretii caselor s-au crapat si s-au inclinat alarmant, zadarnicind incercarile de consolidare a caselor. In plus, oamenii au declarat ca sint dispusi sa puna la dispozitie terenurile pentru efectuarea unor studii de specialitate astfel incit sa se elucideze "misterul" nivelului ridicat al pinzei freatice. "Avem mari probleme din cauza apei din pinza freatica. Dupa cum stiti, in ultimii 2-3- ani au fost o serie de ploi mari care au inundat o serie de cartiere. Fiecare gospodar a incercat prin forte proprii sa repare stricaciunile, sa inalte terenul, sa ridice pragurile si dusumelele. S-au cheltuit sume de ordinul sutelor de milioane, in zadar insa", se pling proprietarii caselor situate pe strazile Fagaras, Gheorghe Lazar si Ana Ipatescu, din cartierul Chercea. De asemenea, oamenii sustin ca, in sezonul rece, din cauza gerurilor puternice, apa din sol a inghetat, si-a marit volumul si a creat o presiune uriasa asupra peretilor caselor din zona care au inceput sa cedeze. "Sintem interesati sa aflam care sint opiniile specialistilor in domeniu pe aceasta tema deoarece problema este foarte grava si nu este numai a acestor citorva strazi, existind la nivelul cartierelor Chercea, Lacu Dulce sau Radu Negru", au mai spus semnatarii sesizarii.
Toate aspectele sesizate de petitionari au fost comunicate municipalitatii, iar raspunsul a venit din partea viceprimarului Lucian Tilea. Acesta a punctat, dupa o consultare cu specialisti in domeniul geologic, ca este putin probabil sa fie vorba despre inghetarea apei din pinza freatica, dovada fiind masuratorile facute in zona de catre specialistii firmei "Prodomus". "In cartierul Chercea au fost facute masuratori de catre specialistii de la "Prodomus", iar cel mai ridicat nivel al pinzei freatice in zona este de circa 0,6 metri. Mai mult, apa din sol era inghetata la 30 centimetri, fapt ce contrazice varianta inghetarii pinzei freatice. Este posibil ca aceste probleme sa fie totusi generate de apa din pereti acolo unde aceasta s-a infiltrat. Oricum, in zona vor merge specialisti de la Disciplina in Constructii, precum si din partea Inpectiei de Stat in Constructii pentru a verifica cele reclamate de petenti si sa stabileasca foarte clar cauzele acestui fenomen", a punctat Tilea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro