Mergi la conţinutul principal

ANUNȚ PUBLIC

BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE MUNICIPALĂ

NR. 1 -BRĂILA

pentru alegerea membrilor din România  în Parlamentul European și pentru alegerea autorităților administrației publice locale din anul 2024

Piața Independenței nr. 1, intrarea D, sala 13, Palatul Administrativ, Brăila.

Tel: 0790238414; 0726111343

E-mail: br.braila@bec.ro


 

HOTĂRÂREA NR. 23

din data 20.05.2024

 

Sub nr. 75/17.05.2024, Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 1 al Municipiului Brăila a înregistrat sesizarea formulată de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila – Poliția Municipiului Brăila – Biroul Ordine Publică, prin care ni s-a adus la cunoștință că la sediul Partidului S.O.S. România – Organizația Județeană Brăila din Municipiul Brăila, str. Mihai Eminescu nr. 46, afișul de prezentare al organizației, unde este stipulată titulatura cât și imaginea președintelui partidului, ar încălca prevederile legale în contextul campaniei electorale pentru scrutinul din  09.06.2024.

Cu privire la aceste susțineri, deliberând, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1, a concluzionat următoarele:

Potrivit art. 36 alin. (2) lit. a) și alin. (7) din Legea 334/2006:

 (2) În campania electorală pot fi utilizate numai următoarele tipuri de materiale de propagandă electorală:

a) afişe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură; afişele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj;

 

(7) Este considerat material de propagandă electorală orice material scris, audio sau video, care îndeplineşte următoarele condiţii:

           a) se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri sau referendum, clar identificat;

          b) este utilizat în perioada campaniei electorale, stabilită potrivit legilor privitoare la organizarea alegerilor;

         c) are obiectiv electoral şi se adresează publicului larg;

        d) depăşeşte limitele activităţii jurnalistice de informare a publicului.

 

            Analizând planșele foto anexate sesizării, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1, a constatat că afișul de prezentare al organizației unde este stipulată titulatura cât și imaginea președintelui partidului și care nu respectă dimensiunile prevăzute de lege conform dispozițiilor legale menționate  anterior este un material de propagandă electorală întrucât prezintă imaginea unui candidat la alegerile din 9 iunie 2024 și nu are drept scop doar identificarea spațiului ca fiind sediul partidului

 

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1  Admite sesizarea formulată de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila – Poliția Municipiului Brăila – Biroul Ordine Publică, privind nerespectarea dimensiunilor prevăzute de lege a afișului de prezentare al Partidului S.O.S. Romania – Organizația Județeană Brăila cu sediul in Municipiul Braila, strada Mihai Eminescu nr. 46 unde este stipulată titulatura cât și imaginea președintelui partidului.

Art. 2   Dispune ca Partidul S.O.S. România – Organizația Județeană Brăila din Municipiul Brăila, str. Mihai Eminescu nr. 46 să ia măsurile necesare privind înlăturarea neregulilor constatate.

Art. 3 Cu drept de contestație în termen de 48 h de la afișare. Contestația se depune sub sancțiunea nulității la Judecătoria Brăila.

 

         Președinte,                                                                                                  Locțiitor,

Ciobanu Ioana Georgiana                                                                             Constantin Mihăiță

 

 

      Membri:

 1. Jercan Marin
 2. Ilie Gabriela – Cosmina
 3. Pisică Aurel
 4. Pârlog Tiberiu
 5. Horincar Ioan - Marius
 6. Alecu Lucian - Iulian
 7. Băjan Aurel
 8. Pamfil Cornel
 9. Bucur Marcela

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

 • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
 • Telefon: 0239-611053
 • Fax: 0239-611054
 • E-mail: redactie@obiectivbr.ro