Mergi la conţinutul principal

Antrenorul “Dacia Unirea”: “Vreau mai mult respect din partea tuturor!”

• spune Florentin Petre după ce Dacia Unirea a emis un comunicat • antrenorul explică de ce Dacia Unirea este la retrogradare în Liga a III-a şi răspunde tuturor problemelor de care s-au legat cei din conducerea Daciei Unirea

 

După înfrângerea de pe teren propriu din partida cu Agricola Borcea, conducerea clubului Dacia Unirea a emis un cominicat prin care îi asigură pe suporterii brăileni că la finalul turului se va face o analiză a prestaţiei tuturor jucătorilor din lot. Fotbalişti care, spun cei din staff-ul de conducere, au fost aduşi la cererea antrenorilor.

“Precizăm cu subiect şi predicat că la acest moment, mai precis pe 10 noiembrie, toate conditiile de participare în competiţie, cazare, masă, vitaminizare, transport etc. sunt asigurate la cel mai înalt nivel, cu drepturi salariale plătite inclusiv luna octombrie”, se specifică în comunicatul emis de clubul de fotbal brăilean.

Imediat după apariţia acestei opinii oficiale a clubului Dacia Unirea, antrenorul Florentin Petre a dorit să-şi spună punctul de vedere, iar tehnicianul a atins toate punctele sensibile. Fără însă a arunca cu acuzaţii la adresa conduceri Daciei Unirea, ci în mod civilizat. Petre a ţinut să le spună iubitorilor de fotbal din Brăila care au fost motivele pentru care echipa de fotbal nu traversează un sezon bun în Liga a III-a.

“Nu acuz pe nimeni ci doar vreau să clarific o situaţie pe care de altfel sunt convins că mulţi o cunosc. În primul rând, vreau mai mult respect din partea tuturor. Eu mi-am riscat numele, cariera, să vin la Dacia Unirea, dar toate astea fac parte din viaţă şi nu regret nici măcar o clipă că am venit la Brăila. Am venit să fac ceva pentru fotbalul brăilean, iar la Dacia Unirea sunt mulţi copii talentaţi. Avem 10 copii cu mari perspecive, dintre aceştia cel puţin 6 sunt în lot etapă de etapă, dar ei sunt neexperimentaţi, abia peste 2-3 ani vor fi cu adevărat soluţii într-o echipă de seniori”, a fost prima problemă pe care a dorit să o lămurească Florentin Petre.

Tehnicianul a spus apoi că principala problemă cu care s-a confruntat a fost cea a bugetului. “Banii au venit la club foarte târziu, când perioada de transferuri se încheiase. Şi vreau să precizez că banii alocaţi de Consiliul Judeţean Daciei Unirea au venit după ce eu am discutat personal cu preşedintele Francisk Chiriac. Pentru mine personal a fost alocat bugetul pentru Dacia Unirea, nu în urma demersurile făcute de conducerea clubului. Am fost o garanţie că la clubul de fotbal se va face ceva frumos. Şi doresc şi pe această cale să-i mulţumesc preşedintelui CJ. În săptămâna premergătoare primei etape, abia dacă aveam 11 jucători, doar 2 seniori, Tudor şi Moroianu, restul juniori din propria pepinieră. Treptat au venit acei jucători străini, dar ei au sosit târziu şi erau nepregătiţi. Şi, în afară de 2 jucători pe care noi ni i-am dorit, ceilalţi au venit sub formă de împrumut. Eu vorbisem cu 15 fotbalişti, mulţi dintre ei cu experienţă competiţională dar, nu ştiu din ce cauze, ei mi-au spus ulterior că nu vor să mai vină la Brăila. Nu aveau încredere în acest club. De ce oare? Am decis că vom merge cu ei până în iarnă apoi ne vom face un lot care să corespundă acestui eşalon. Iar eu am primit asigurări din partea Consiliului Judeţean Brăila că vom fi sprijiniţi financiar în continuare. Şi că mie personal mi se va atribui un buget pentru echipă. Eu nu-mi reproşez nimic. Au fost motive obiective, de aceea s-a ajuns să fim pe locul al 14-lea în Seria a II-a a Ligii a III-a. Dar să fie clar, numai împreună putem redresa echipa, mă refer atât la jucători, conducere, staf tehnic”, ne-a declarat Florentin Petre.

Antrenorul principal a dorit să lămurească şi problema salarială a jucătorilor.

“Da, sunt de acord că toate conditiile de participare în competiţie, cazare, masă, vitaminizare, transport sunt asigurate la cel mai înalt nivel, dar atenţie, salariile au fost plătite doar pe lunile septembrie şi octombrie. Eu am de primit salarii încă din perioada în care echipa era în Liga a II-a şi nu numai eu. Eu încă mai sper că situaţia echipei se va îmbunătăţi din primăvară. Doresc să ne unim forţele şi să ducem numele Daciei Unirea mai departe, să ne propunem obiective cât mai îndrăzneţe”, a mai spus antrenorul principal al Daciei Unirea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro