Mergi la conţinutul principal

Antoneta Ioniță, încântată că se vor organiza caravane medicale în zonele defavorizate

* deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniță a dorit să puncteze că decizia vine ca urmare a unei modificări extrem de recente din Camera Deputaților, la Legea privind reforma în domeniul sănătății * potrivit acesteia, locuitorii din comunitățile izolate sau care nu au medic de familie vor beneficia astfel de servicii medicale oferite gratuit de medici specialiști

 

 

 

Parlamentarul brăilean Antoneta Ioniță (PNL) a anunțat că în viitorul apropiat și locuitorii din comunitățile izolate vor putea beneficia de servicii medicale, chiar dacă nu au medici de familie în localitate. Este vorba despre caravane medicale gratuite, ce se vor organiza pentru astfel de situații, ca urmare a unei decizii luate, pe 30 aprilie, în Camera Deputaților, de modificare Legii privind reforma în domeniul sănătății. Potrivit deputatului PNL, noile prevederi permit organizarea de caravane medicale gratuite, în cadrul cărora echipe medicale multidisciplinare, formate din 15-30 de specialiști, vor acorda consultații, pe parcursul a una sau două zile și vor evalua starea de sănătate a populației, în special din zonele rurale cu acces limitat la servicii de sănătate. Caravanele medicale se vor putea desfășura după notificarea direcțiilor județene de sănătate publică, iar consultații de medicină internă, cardiologie, neurologie, oftalmologie, ginecologie, pediatrie, dermatologie și alte specializări ar urma să fie acordate în clădiri din zonă, care dețin autorizație sanitară de funcționare, sau în corturi special amenajate. La finalul consultațiilor, pacienții vor primi scrisori medicale cu diagnostic și recomandări terapeutice.

”În acest moment, în România există peste 500 de localități care nu au nici măcar medic de familie, nicidecum acces la serviciile medicale de specialitate. În calitate de inițiator al acestui demers legislativ, dar și ca medic de familie, știu că vârsta, distanța, resursele materiale precare sunt tot atâția factori pentru care, în satele românești, există oameni care nu au ajung la un consult de specialitate și care, prea adesea, nu își pot procura nici măcar o banală pereche de ochelari. Organizarea caravanelor medicale este o necesitate și o șansă pentru pacienții din toate regiunile țării, și în special pentru cei din zonele defavorizate sau cu acces anevoios la servicii medicale, iar primul efect scontat va fi creșterea calității vieții și a speranței de viață, pentru pacienții de toate vârstele”, a declarat Ioniță.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro