Mergi la conţinutul principal

Antoneta Ioniţă, ajutor pentru copiii bolnavi de diabet

• deputatul PNL Brăila a ţinut să precizeze că în urma intervenţiilor sale repetate la Ministerul Sănătăţii, ideea ca micii bolnavi să beneficieze de tratament şi de sisteme de monitorizare a prins rădăcini • aceasta a făcut referire la Programul naţional de diabet zaharat, desfăşurat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

 

Deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă este încântată că demersurile sale la nivelul Ministerului Sănătăţii au fost auzite într-un final şi că de acum mii de copii bolnavi de diabet vor beneficia de ajutorul de care aveau nevoie. Ioniţă susţine că aproape 3.600 de copii bolnavi de diabet vor avea la dispoziţie sisteme de monitorizare continuă a glicemiei şi sisteme de pompe de insulină cu senzori de monitorizare, precum şi materiale consumabile aferente acestora, prin intermediul Programului Naţional de Diabet Zaharat, desfăşurat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Potrivit deputatului, măsura a fost luată în urma unor presiuni făcute de părinţi şi de alţi actori interesaţi de soarta copiilor bolnavi de diabet, dar şi a demersurilor sale pe lângă Ministerul Sănătăţii, demarate încă din 2017.

Parlamentarul liberal, medic de profesie, a atras atenţia încă de atunci că singura soluţie pentru ca micii bolnavi să beneficieze de tratament şi sisteme de monitorizare care să le dea dreptul la o viaţă normală este ca statul să înţeleagă că este mult mai ieftină prevenţia decât tratarea complicaţiilor.

“Diabetul insulino-dependent apare din ce în ce mai des şi din ce în ce mai devreme în România, unde sunt diagnosticaţi cu diabet bebeluşi de numai câteva luni, iar odată cu acest diagnostic se schimbă întregul univers al pacientului şi al familiei sale. Fiecare zi, fiecare oră devin o luptă pentru a pune în acord glicemiile cu alimentaţia şi cu insulina pe care pacientul este obligat să şi-o injecteze. Este o luptă pe care o vor purta toată viaţa, pentru că diabetul de tip I nu se vindecă şi putem vorbi despre o adevărată dramă a copiilor insulino-dependenţi, care trebuie să suporte zilnic mai multe înţepături. Este o boală care nu se vede şi care, netratată corespunzător, avansează rapid şi generează complicaţii care duc la orbire, insuficienţă renală sau amputarea membrelor superioare sau inferioare. De aceea am militat pentru ca aceşti copii să fie ajutaţi de stat, prin intermediul sistemului asigurărilor de sănătate”, a afirmat Ioniţă.

Mergând pe aceeaşi idee, deputatul brăilean a mai atras atenţia că bolnavii de diabet de tip I au nevoie de ace, de testere pentru diabet şi de diferite tipuri de insulină, pentru a lupta cu boala şi a solicitat ca micii pacienţi să primească gratuit senzori de testare a glicemiei şi consumabile, în condiţiile în care acestea nu sunt, ca preţ, la îndemâna oricărei familii.

“Demersurile, la care s-au alăturat şi alţi colegi din Parlament, au fost în final auzite de Ministerul Sănătăţii, iar aplicarea programului va da copiilor bolnavi o şansă la normalitate”, a conchis Ioniţă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro