Antonescu a precizat că aşteaptă de la premierul Emil Boc "o măsură rapidă" în privinţa ministrului de Externe, ca urmare a afirmaţiei lui Baconschi în faţa Convenţiei Naţionale a PDL că votul prin corespondenţă va aduce PDL-ului un milion de voturi de la românii din diaspora.
"Ministrul Baconschi trebuia de mult să revină la alte preocupări, pentru că e un ministru de mandatul căruia se leagă doar eşecuri, culminând cu eşecul Schengen. Aşteptăm o măsură rapidă şi, dacă premierul nu va da curs acestei cereri, discuţia vom încerca să o purtăm în comisiile de politică externă ale Camerelor Parlamentului şi, eventual, chiar într-o comisie specială care să cerceteze şi să afle de la domnul ministru cum se poate ca votul prin corespondenţă să aducă voturi pentru un singur partid şi cum de ştie domnia sa asta", a spus liberalul.
El a adăugat că dacă pe Emil Boc nu îl deranjează faptul că acest lucru e nedemocratic, "poate îl deranjează că aşa ceva e prostesc, să mai şi spui în faţa tuturor acest lucru".
Antonescu somează UDMR-ul în ipoteza înlocuirii lui Boc
Liderul PNL Crin Antonescu a mai declarat ieri că, în ipoteza înlocuirii premierului Boc, UDMR e în faţa unei decizii cruciale: dacă susţine un nou Guvern "comandat de Cotroceni" sau dacă se alătură USL, şi a subliniat că, dacă maghiarii vor alege prima variantă, nu mai lasă opţiunea vreunei negocieri.
"Dacă UDMR se angajează şi susţine un nou guvern comandat de la Cotroceni, atunci este opţiunea ireversibilă din partea acestei formaţiuni, e o opţiune definitivă pentru rolul de complice în regimul Băsescu şi sistemul de partid-stat care distruge România şi e o opţiune împotriva interesului public al celor mai mulţi dintre români, inclusiv cetăţenii de etnie maghiară", a declarat Antonescu, subliniind ulterior că, în această ipoteză, "este capătul pentru UDMR".
El a amintit că USL a adresat în urmă cu ceva vreme o invitaţie oficială conducerii UDMR pentru a avea discuţii politice. "Nu am primit încă un răspuns ferm şi cred că e bine ca, şi pe această cale, să facem cunoscut acest lucru pentru toţi liderii, parlamentarii şi membrii UDMR - aşteptăm încă un răspuns, o discuţie politică foarte serioasă cu UDMR. Nu e nici un ultimatum, o concluzie, ci o evaluare foarte clară. Nu trebuie să-şi închipuie nimeni că un UDMR intrat într-un Guvern Boc 6 ar mai lăsa opţiunea unor negocieri, discuţii şi construcţii politice eventuale în comun", a precizat liderul PNL.