Omul de afaceri brăilean Antonel Bunu, implicat în dosarul mitei de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, rămâne în spatele gratiilor. Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cătălin Chelu şi cei trei apropiaţi ai săi, printre care şi administratorului "Blue Telecom" Brăila. Instanţa a respins recursurile lui Chelu şi Bunu, iar în cazurile lui Badea şi Constantinescu judecătorii au admis recursurile, însă doar cu privire la motivele pentru care s-a luat măsura arestării. Practic, judecătorii au decis că, pentru Badea şi Constantinescu, pot fi emise două noi mandate doar în baza articolului 148, litera f, din Codul de procedură penală, privind pericolul social concret reprezentat prin lăsarea în libertate a inculpatului.
Antonel Bunu, cunoscut la Brăila ca fiind "omul lui Chelu", asociat la diferite firme alături de afaceristul gălăţean, a fost arestat de Tribunalul Bucureşti, în data de 21 noiembrie, pentru complicitate la dare de mită. Atunci, Cătălin Chelu şi cei trei apropiaţi ai săi, au picat în plasa procurorilor DNA, după ce ar fi încercat să îl mituiască pe fostul secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Dan Valentin Fătuloiu.
Potrivit NewsIn, în ultimul cuvânt în faţa instanţei, omul de afaceri Cătălin Chelu a subliniat că niciodată nu a întreprins vreun demers pentru a-l mitui pe Dan Fătuloiu. El a arătat că s-a întâlnit, în total, de patru ori cu fostul secretar de stat Fătuloiu, două dintre întâlniri având loc în noiembrie 2010 şi fiind interceptate de DNA. De asemenea, gălăţeanul a susţinut că întâlnirea din 12 noiembrie cu fostul secretar de stat a fost intermediată de Ştefan Badea, iar Bunu şi Constantinescu nu au fost implicaţi. Chelu a povestit că la data respectivă, când a intrat în biroul lui Fătuloiu de la MAI, acesta l-ar fi întrebat "dacă i-a adus milionul de euro", iar el i-a replicat că fiul său, Alexandru Fătuloiu, îi datorează lui un milion de euro. Omul de afaceri a spus că, preţ de circa 20 de minute, s-a certat cu Fătuloiu, care l-ar fi ameninţat cu dosarele penale în care era cercetat.
Cu privire la întâlnirea din 19 noiembrie, când s-a realizat flagrantul DNA, Chelu a declarat că a mers în biroul lui Fătuloiu, care "se tânguia, ca o femeie, să îi dau bani". Chelu a susţinut că fostul secretar de stat i-a spus că doar dacă îi aduce banii poate avea încredere în el. Ulterior, a mai povestit omul de afaceri, Fătuloiu a vrut să vină la el la maşină, unde i-a prezentat-o pe soţia sa. Cu privire la sacoşa în care procurorii DNA susţin că ar fi fost 50.000 de euro, prima tranşă din mita promisă, Chelu le-a spus judecătorilor că în respectiva pungă erau, de fapt, agende, pixuri şi alte materiale promoţionale. De altfel, a susţinut Chelu în faţa instanţei, acesta ar fi fost şi motivul pentru care Dan Fătuloiu nu a rămas în parcarea MAI până la sosirea procurorilor. "Mă chinuie o întrebare - de ce nu a rămas acolo (Dan Valentin Fătuloiu, n.r.)? Poate pentru că văzuse ce i-am dat şi a fost prins într-o situaţie ruşinoasă, pierdea ocazia de a-şi demonstra integritatea", a declarat Chelu în instanţă.
La rândul lor, Ştefan Badea, Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu au declarat, în faţa instanţei, că nu au intermediat întâlniri între Chelu şi Fătuloiu. Mai mult, Constantinescu a susţinut că, la întânirea pe care a avut-o cu fostul secretar de stat, acesta i-a cerut bani şi i-a arătat o listă cu dosare penale în lucru.
Pe 21 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea pentru 29 de zile. Chelu este cercetat pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită, iar ceilalţi trei pentru complicitate la dare de mită. Cătălin Chelu este acuzat că a încercat, prin intermediul lui Badea, Bunu şi Constantinescu, să îl mituiască pe Dan Valentin Fătuloiu.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.