Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ansamblul "Mugurasul" de la Palatul Copiilor are nevoie de ajutor

Palatul Copiilor si Elevilor are inca din 27 mai 1979 un ansamblu folcloric, numit "Mugurasul", care urmareste insusirea si continuarea traditiei folclorice din zona Dunarii de Jos. In repertoriu sint incluse jocuri, datini si obiceiuri care sint astfel transmise generatiilor viitoare. Aici sint cuprinsi elevi din invatamintul primar, gimnazial si liceal in formatiile de dans mixt, grup vocal, taraf si solisti instrumentisti. De pregatirea ansamblului se ocupa instructorul Vasile Lipan, absolvent al Scolii de Etnografie si Folclor din cadrul Universitatii "Dimitrie Cantemir" Iasi. Calitatea pregatirii si-a spus cuvintul si ansamblul a cistigat numeroase premii la festivalurile la care a participat, in tara si strainatate.
"La sarbatorile orasului, de Sf. Maria, am sustinut un spectacol pe faleza si am avut un succes deosebit, ne-am bucurat de aprecierea oficialitatilor orasului, insa avem nevoie de ajutor ca sa ne putem desfasura activitatea cu acelasi succes. Avem nevoie de costume si de instalatii audio-video. Nu putem sa dam spectacole cu instalatii care merg prost, iar copiii sa apara cu costume uzate. Sper ca sponsorii braileni, conducatorii unor institutii importante sa ne inteleaga si sa ne sprijine", a spus instructorul Vasile Lipan. Sursa citata a precizat ca ansamblul "Mugurasul" are nevoie de 24 de costume, cu care sa se prezinte cu fruntea sus la festivalurile internationale la care va participa, un astfel de costum costind in jur de 10 milioane de lei vechi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii