Mergi la conţinutul principal

Ansamblul Folcloric "Mugurașul" al Palatului Copiilor, Premiul I la Festivalul "Joc și cântec"

* prima ediție a Festivalulului-concurs "Joc și cântec" s-a desfășurat de Sfânta Maria Mică, în Grădina Mare * Premiul II a fost adjudecat de Ansamblul "Dunărenii", din comuna Chiscani, iar Premiul III de Ansamblul folcloric "Mușețeanca", din Însurăței

 

știgătorii Premiului I, de 1.000 de lei, al primei ediții a Festivalului-concurs "Joc și cântec", destinat dansatorilor amatori (ansambluri și formații de dansuri populare) din zona etnografică a județului Brăila sunt membrii Ansamblului Folcloric "Mugurașul" al Palatului Copiilor Brăila. Premiul II a fost adjudecat de Ansamblul de cântec și jocuri populare "Dunărenii", din comuna Chiscani, iar Premiul III i-a revenit Ansamblului folcloric "Mușețeanca", din orașul Însurăței. Celelalte ansambluri participante, "Flori de Bărăgan" (sat Dudești), "Hora Măxinenilor" (comuna Măxineni) și "Vulturașul" (comuna Mircea Vodă) au primit diplome de participare, înmânate de prof. Veronica Dobrin, "doamna de aur a culturii brăilene", fost director al Teatrului "Maria Filotti" Brăila.

În afară de Veronica Dobrin, din juriul primei ediții a Festivalului-concurs "Joc și cântec" au mai făcut parte Ștefan Coman (președinte), maestru coregraf, și Ioan Horujenco (membru), instructor de dans. 

Reamintim că, în după-amiaza zilei de 8 septembrie a.c. (sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului), Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație), împreună cu Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila, a organizat ediția I a Festivalul-concurs "Joc și cântec",  destinat dansatorilor amatori din zona etnografică a județului Brăila. Evenimentul a avut loc în Grădina Publică a orașului. 

Pentru prima ediție a festivalului, au fost admise în concurs (în urma preselecției) șase ansambluri folclorice brăilene: Ansamblul folcloric "Vulturașul" (comuna Mircea Vodă), Ansamblul de cântec și jocuri populare "Dunărenii" (comuna Chiscani) , Ansamblul folcloric "Hora Măxinenilor" (comuna Măxineni), Ansamblul folcloric "Mușețeanca" (oraș Însurăței), Ansamblul "Flori de Bărăgan" (sat Dudești, comuna Tătaru) și Ansamblul Folcloric "Mugurașul" (Palatul Copiilor Brăila). Festivalul-concurs "Joc și cântec" a fost însoțit de trei premii: Premiul I (1.000 lei), Premiul II (700 lei) și Premiul III (500 lei).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro