Ansamblul brăilean «Florile Bărăganului» la Festivalul Internaţional al Păstoritului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ansamblul brăilean «Florile Bărăganului» la Festivalul Internaţional al Păstoritului

Brăila fost reprezentată de Ansamblul de Cântece şi Dansuri Populare "Florile Bărăganului", al Şcolii Populare de Arte "Vespsian Lungu". Înfiinţat în anul 2013, la iniţiativa managerului George Romeo Bunea, ansamblul cuprinde dansatori de la clasele externe de dans popular, coordonaţi de profesor, coregraf şi dansator Marian Rusu, solişti vocali de la clasele de canto popular, coordonaţi de prof. Adriana Toma, Marieta Ion şi Taraful "Rapsozii Brăilei", dirijor prof. Cristian Şonea. "Dacă Galaţiul, Tulcea, Vrancea şi alte judeţe limitrofe Brăilei au ansambluri folclorice profesioniste, în Brăila s-a simţit nevoia înfiinţării unui asemenea ansamblu folcloric, iar cu sprijinul coregrafilor Marian Rusu şi Vergil Marinică am reuşit să punem bazele ansamblului de dansatori şi interpreţi amatori", a declarat George Romeo Bunea.
Concursul a debutat joi, 8 mai, când a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Internaţional al Păstoritului cu Concursul naţional de creaţie literară, desen şi fotografie, ediţia a V- a "Tradiţii şi obiceiuri de păstorit", unde au fost invitaţi oameni de cultură din judeţele Tulcea şi Constanţa. Din 12 ansambluri prezente, nouă au fost din ţară, iar trei din străinatate. Astfel, România a fost reprezentată de ansamblurile judeţelor Tulcea, Neamţ, Suceava, Argeş, Olt, Bistriţa şi Brăila. Spectacolele din cele 4 zile de festival au fost în localităţi diferite, în Tulcea şi în Sarighiol de Deal. Fiecare ansamblu a prezentat un program de muzică şi dansuri populare din zona pe care au reprezentat-o. Brăilenii au făcut senzaţie datorită reprezentării lor şi acompaniamentului live susţinut de Taraful "Rapsozii Brăilei". Programul a constat în melodii şi dansuri populare din judeţul Brăila. Dansurile "Şchioapa", "Hora-n bătătură", "Tropca" au ridicat lumea la joc, în aplauzele publicului. "După 20 de ani de absenţă de pe scenele fetivalurilor şi concursurilor folclorice de gen, Brăila - prin acest ansamblu «Florile Bărăganului», a reprezentat Muntenia la cel mai înalt nivel. Am urmărit cu mare atenţie evoluţia acestui ansamblu tânăr, iar ca specialist pot afirma cu încredere că acest ansamblu poate reprezenta România oricând şi oriunde în lume. Am convingerea ca acest ansamblu va fi susţinut în continuare de autorităţile locale brăilene", a declarat coregraful Ştefan Coman, directorul Ansamblului de artişti profesionişti "Baladele Deltei" din Tulcea şi vicepreşedintele Asociaţiei Coregrafilor de Folclor din România.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro