Mergi la conţinutul principal

Animale otrăvite în zona intersecției Dorobanți cu strada Gării

* într-o sesizare transmisă redacției, un brăilean a reclamat faptul că locatarii din zona blocurilor 5 A și 5 B din zona intersecției Bulevardului Dorobanților cu strada Gării au găsit mai multe animale moarte * oamenii susțin că mai multe pisici ar fi fost otrăvite, iar polițiștii de la Biroul Protecția Animalelor au fost sesizați și s-au deplasat la fața locului * s-a găsit doar o pisică moartă, însă cercetările continuă  * totuși, polițiștii au luat legătura cu un ONG din Însurăței și au fost preluați 5 pui de pisică

 

Locatarii din zona blocurilor 5 A și 5 B din intersecția Bulevardului Dorobanților cu strada Gării au găsit mai multe animale moarte în zonă și au anunțat Poliția. O sesizare a fost transmisă redacției de un brăilean. 

Oamenii care locuiesc în zonă susțin că mai multe pisici ar fi fost otrăvite, iar polițiștii de la Biroul Protecția Animalelor au fost sesizați și s-au deplasat la fața locului. S-a găsit doar o pisică moartă, însă cercetările continuă. Totuși oamenii susțin că polițiștii nu au luat în calcul toate informațiile prezentate de locatari, care spun că au fost mai multe animale otrăvite.

Am cerut informații de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila și ni s-a comunicat că sunt încă cercetări în curs cu privire la acest caz. “În dimineața zilei de 25 august a.c., în jurul orei 10:10, polițiștii din cadrul Biroului pentru protecția Animalelor au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe pisici din zona intersecției Bulevardului Dorobanților cu strada Gării ar fi fost otrăvite. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat în zonă o singură pisică decedată, ce a fost ridicată de SUPAGL Brăila în vederea neutralizării cadavrului conform normelor legale în vigoare. Polițiștii din cadrul Biroului pentru protecția Animalelor efectuează în continuare verificări în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt”, au transmis polițiștii.

 

Pisicuți salvați

Redactorii au discutat cu o doamnă care locuiește în zonă și care a găsit pui de pisică aruncați în tomberoane. Aceasta ne-a spus că a sesizat în repetate rânduri poliția. “Până acum, mai multe pisici au fost otrăvite cu otravă de șoareci. Acum, puii de pisici sunt aruncați în tomberon și nimeni nu îi scoate de acolo. Am anunțat din nou Poliția. Sunt aruncați pisici în tomberon, se zbat săracii, poliția nu se bagă în tomberon să îi scoată. Nu este posibil așa ceva”, ne-a spus ieri femeia.

Aceasta ne-a mai informat cu privire la faptul că, în urma sesizărilor transmise, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au luat măsuri și au reușit să salveze cinci pui de pisică. Femeia ne-a spus că, în cursul zilei de ieri, au venit polițiștii și reprezentanții unor asociații private de protecție a animalelor din Însurăței și au preluat 5 pui de pisică, însă nu se știe unde se află pisica mamă și dacă este în viață.

Oricum, aceasta spune că nu știe cine îi aruncă la tomberon, dar pisicile stau cel mai probabil prin subsol unde fată și pui. Cine îi găsește, probabil îi aruncă la tomberon, fără milă.

Rămâne de văzut dacă în urma anchetei efectuate polițiștii vor stabili cine se face vinovat de maltratarea și uciderea animalelor. Pe de altă parte, indivizii care omoară pisicii nu realizează că odată cu dispariția câinilor fără stăpân, felinele sunt singurele care stau în calea înmulțirii șoarecilor și șobolanilor, aceștia fiind cu adevărat un pericol pentru oameni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro