Mergi la conţinutul principal

ANI a pus ochii pe averea lui Mugur Isărescu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică averea guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, potrivit purtătorului de cuvânt al BNR, Dan Suciu. Intervievat ieri de un post de televiziune, el a declarat că o asociaţie neguvernamentală a depus la ANI o sesizare în legătură cu un credit luat de Mugur Isărescu, după ce guvernatorul a făcut o confuzie într-o declaraţie publică.
"Nu vorbim de o autosesizare a Agenţiei. E o sesizare făcută de o asociaţie neguvernamentală, care a considerat că există o neclaritate între declaraţia de avere a domnului guvernator şi declaraţiile de acum două-trei săptămâni, o lună, când a uitat de faptul că luase un credit de la Volksbank (...) Deci, mă aştept ca lucrurile să nu dureze mult şi să fie clarificată toată această situaţie. Stiu că ea a pornit de la această relativă confuzie în urma acelei declaraţii. Dar, dacă se urmăreşte evoluţia acelui credit şi istoria acelui credit în declaraţiile de avere, cred că lucrurile sunt extrem de clare", a declarat Dan Suciu.

Declaraţie de avere

Dan Suciu a susţinut că în declaraţiile de avere depuse de Mugur Isărescu nu sunt neclarităţi, precizează agerpres.ro
"E un credit luat un moment dat, în câţiva ani a fost rambursat anticipat, după alţi ani a fost luat alt credit. Nu sunt neclarităţi. Până la momentul actual, conform altor verificări pe care ANI le-a făcut, nu au apărut niciun fel de neclarităţi. Toată discuţia a apărut de la acea declaraţie un pic... Domnul guvernator a făcut pur şi simplu o confuzie între o bancă şi alta într-o declaraţie nefericită. Repet, nu declaraţia este documentul oficial, ci declaraţiile de avere", a mai spus Dan Suciu.
Potrivit declaraţiei de avere, guvernatorul BNR deţine, printre altele, trei terenuri intravilane, o casă, un apartament şi o casă de vacanţă, bijuterii de peste 62.000 de euro, o colecţie numismatică de 40.000 de euro, şase conturi cu peste 339.000 de lei, deţinând şi SC Măr SRL, cu peste 40 de hectare de vie la Drăgăşani.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro