Pentru fiecare “boboc”, liceul înseamnă perioada unui nou început, locul în care legi prietenii şi conturezi planuri pentru viitor. Acest lucru îl pot confirma şi “bobocii” de la Liceul Tehnologic “G. Moisil”, care spun că au găsit aici un colectiv unit, dar şi un mediu sigur în care pot învăţa şi îşi pot forma apoi o carieră.
În prag de final de an, Adrian Grigore şi Nicoleta Mircea, doi dintre elevii de la clasa a IX-a A (profilul prelucrarea produselor din lemn), care s-au remarcat prin rezultatele şcolare deosebite, se declară încântaţi că au ales acest liceu.
“M-am simţit foarte bine în acest colectiv încă de la început. Mi-am făcut prieteni printre colegi, suntem o echipă în clasă şi în afara ei şi colaborăm foarte bine cu profesorii. Cu toţii ne-am implicat şi am participat la diverse concursuri şi activităţi vizate de şcoala noastră. Mediul de lucru la clasă este echilibrat, iar orele de curs sunt plăcute. Sunt încântat de terenul de tenis şi fotbal din curtea liceului şi profităm de câte ori avem ocazia. De asemenea, trebuie să recunosc că dotarile din liceul nostru sunt la standarde europene şi încercăm să profităm de toate aceste beneficii la orele de informatică sau de profil”, ne-a spus Adrian.
“M-am integrat destul de uşor în acest colectiv. Nu mi-a fost deloc greu, deoarece colegii sunt foarte sociabili şi atenţi cu mine şi chiar am legat câteva prietenii. Totul decurge cum mi-am imaginat. Îmi plac mult profesorii din liceu, cu care colaborez excelent, dar mai ales mediul de lucru şi atmosfera din liceu. Abia aştept perioada de practică comasată, deoarece aş vrea să cunosc cât mai multe lucruri interesante despre domeniul în care o să lucrez peste câţiva ani. Sunt interesată de design, deoarece mi se pare o ramură de viitor şi, de ce nu, o carieră cu perspectivă”, este de părere Nicoleta.
Pe parcursul anului şcolar, elevii de la profilul prelucrarea lemnului au participat voluntar la tot felul de activităţi educative şi concursuri şcolare, printre care menţionăm: “Cu viaţa mea apăr viaţa” (menţiune) şi “Munca în sănătate şi securitate”, unde elevii au învăţat ce înseamnă cu adevarat rolul protecţiei muncii dar şi al pregătirii profesionale.
“Încă de la începutul anului şcolar elevii s-au integrat cu uşurinţă în cadrul liceului nostru, s-au adaptat uşor vieţii de licean şi au fost extrem de receptivi vis-à-vis de cerinţele şcolii şi ale profesorilor. Elevii îşi desfăşoară orele într-un mediu sigur, protejat, având toate condiţiile şi dotările necesare desfăşurării optime a orelor de curs. Părinţii sunt la rândul lor receptivi, multumiţi de oferta şcolii noastre, dar mai ales de condiţiile de studiu, fiind mereu într-o relaţie directă şi strânsă cu profesorii din liceu. Noi, cadrele didactice dintr-un liceu tehnologic, trebuie să recunoaştem că, după mulţi ani, avem senzaţia că învăţământul tehnic capătă un nou contur şi simţim că există speranţă pentru o mai bună valorizare a filierei tehnologice şi pregătirii profesionale a viitorilor elevi care vizualizează în perspectivă o carieră tehnică”, ne-a declarat prof. Diana Beciu, diriginta clasei a IX-a A din cadrul Liceului “Moisil’’.