Mergi la conţinutul principal

Ani de liceu. Impresiile “bobocilor” după un an de “Moisil”

Pentru fiecare “boboc”, liceul înseamnă perioada unui nou început, locul în care legi prietenii şi conturezi planuri pentru viitor. Acest lucru îl pot confirma şi “bobocii” de la Liceul Tehnologic “G. Moisil”, care spun că au găsit aici un colectiv unit, dar şi un mediu sigur în care pot învăţa şi îşi pot forma apoi o carieră.

În prag de final de an, Adrian Grigore şi Nicoleta Mircea, doi dintre elevii de la clasa a IX-a A (profilul prelucrarea produselor din lemn), care s-au remarcat prin rezultatele şcolare deosebite, se declară încântaţi că au ales acest liceu. 

“M-am simţit foarte bine în acest colectiv încă de la început. Mi-am făcut prieteni  printre colegi, suntem o echipă în clasă şi în afara ei şi colaborăm foarte bine cu profesorii. Cu toţii ne-am implicat şi am participat la diverse concursuri şi activităţi vizate de şcoala noastră. Mediul de lucru la clasă este echilibrat, iar orele de curs sunt plăcute. Sunt încântat de terenul de tenis şi fotbal din curtea liceului şi profităm de câte ori avem ocazia. De asemenea, trebuie să recunosc  că dotarile din liceul nostru sunt la standarde europene şi încercăm să profităm de toate aceste beneficii la orele de informatică sau de profil”, ne-a spus Adrian.

“M-am integrat destul de uşor în acest colectiv. Nu mi-a fost deloc greu,  deoarece colegii sunt foarte sociabili şi atenţi cu mine şi chiar am legat câteva prietenii. Totul decurge cum mi-am imaginat. Îmi plac mult profesorii din liceu, cu care colaborez excelent, dar mai ales mediul de lucru şi atmosfera din liceu. Abia aştept perioada de practică comasată, deoarece aş vrea să cunosc cât mai multe lucruri interesante despre domeniul  în care o să lucrez peste câţiva ani. Sunt interesată de design, deoarece mi se pare o ramură de viitor şi, de ce nu, o carieră cu perspectivă”, este de părere Nicoleta.

Pe parcursul anului şcolar, elevii de la profilul prelucrarea lemnului au participat  voluntar la tot felul de activităţi educative şi concursuri şcolare, printre care menţionăm: “Cu viaţa mea apăr viaţa” (menţiune) şi “Munca în sănătate şi securitate”, unde elevii au învăţat ce înseamnă cu adevarat rolul protecţiei  muncii dar şi al pregătirii profesionale.

“Încă de la începutul anului şcolar elevii s-au integrat cu uşurinţă în cadrul liceului nostru, s-au adaptat uşor vieţii de licean şi au fost extrem de receptivi vis-à-vis de cerinţele şcolii şi ale profesorilor. Elevii îşi desfăşoară orele într-un mediu sigur, protejat, având toate condiţiile şi dotările necesare desfăşurării optime a orelor de curs. Părinţii sunt la rândul lor receptivi, multumiţi de oferta şcolii noastre, dar mai ales de condiţiile de studiu, fiind mereu într-o relaţie directă şi strânsă cu profesorii din liceu. Noi, cadrele didactice dintr-un liceu tehnologic, trebuie să recunoaştem că, după mulţi ani, avem senzaţia că învăţământul tehnic capătă un nou contur şi simţim că există speranţă pentru o mai bună valorizare a filierei tehnologice şi pregătirii profesionale a viitorilor elevi care vizualizează în perspectivă o carieră tehnică”, ne-a declarat prof. Diana Beciu, diriginta clasei a IX-a A din cadrul Liceului “Moisil’’.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro