Angelina Jolie vrea să evite cu orice preţ cancerul | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Angelina Jolie vrea să evite cu orice preţ cancerul

Actriţa americană Angelina Jolie a suportat recent o intervenţie chirurgicală de extirpare a ovarelor, după ce medicii au detectat în organismul ei posibili markeri biologici ai unei forme incipiente de cancer. "A fost telefonul pe care orice femeie speră să nu-l primească niciodată", susţin autorii unui articol pe această temă, publicat pe site-ul revistei People.
Este vorba de apelul telefonic primit de vedetă de la medicul ei, care i-a comunicat rezultatul unui test sangvin.
"Mi-am impus să rămân calmă, să fiu puternică, mi-am spus că nu am niciun motiv să cred că nu voi trăi suficient pentru a-mi vedea copiii crescând şi pentru a-mi cunoaşte nepoţii", scrie Angelina Jolie într-un articol din New York Times.
"Partea frumoasă a unor astfel de momente de viaţă constă în faptul că multe lucruri devin foarte clare. Conştientizezi imediat pentru ceea ce trăieşti şi care sunt lucrurile care contează. E un factor catalizator şi te ajută să îţi menţii calmul", continuă vedeta, care are şase copii.

O decizie personală

Rezultatul analizelor a ieşit negativ. "Eram foarte fericită, deşi, din cauza acelui test radioactiv, nu puteam să-mi îmbrăţişez copiii. Exista în continuare riscul unui cancer în stadiu incipient, dar acel risc era minor în comparaţie cu riscul generat de situaţia în care aş fi avut deja o tumoare. Spre uşurarea mea, dispuneam în continuare de opţiunea îndepărtării pe cale chirurgicală a ovarelor şi a trompelor uterine şi am ales să fac acest lucru", a adăugat vedeta americană. Nu a fost însă o hotărâre uşoară, deoarece extirparea ovarelor o va "împinge" pe actriţă într-o menopauză forţată.
Angelina Jolie, purtătoare a genei BRCA1, care predispune la cancer şi care a determinat-o să suporte o dublă mastectomie în 2013, spune că decizia de a suporta o nouă operaţie este una personală, care nu trebuie luată de toate femeile aflate în situaţia ei. "Cel mai important lucru este să aflaţi care sunt opţiunile pe care le aveţi şi să alegeţi cea mai bună soluţie pentru persoana voastră", a explicat actriţa.
Angelina Jolie spune de asemenea că plănuise deja să facă această operaţie la un moment dat, deoarece medicii îi recomandaseră ca acea intervenţie cu rol preventiv să fie executată cu un deceniu înainte de vârstele pe care le aveau rudele ei de sex feminin în momentul diagnosticării lor cu cancer. "Mama a fost diagnosticată cu cancerul ovarian când ea avea 49 de ani. Eu am 39 de ani", spune Jolie.

Cazuri în familie

Actriţa s-a operat în urmă cu o săptămână, iar medicii au găsit o mică tumoare benignă într-unul dintre ovare, dar niciun semn de cancer în celelalte ţesuturi. Artista a optat pentru păstrarea uterului, deoarece în familia ei nu a existat niciun caz de cancer uterin.
Vedeta poartă de acum înainte asupra sa o pompă de mici dimensiuni care îi administrează estrogen, iar medicii i-au amplasat în uter un mic dispozitiv care îi administrează progesteron şi care o ajută să îşi menţină astfel echilibrul hormonal.
Angelina Jolie spune că noua intervenţie chirurgicală nu a eliminat însă toate riscurile medicale. "Realitatea este că eu sunt în continuare predispusă la cancer", a continuat actriţa, subliniind că, pe viitor, va căuta metode naturale de întărire a sistemului ei imunitar.
"Mă simt în continuare feminină şi mândră de alegerile pe care le-am făcut pentru mine şi familia mea. Ştiu că fiii şi fiicele mele nu vor fi niciodată nevoiţi să spună: «Mama a murit de cancer ovarian»", a adăugat vedeta americană, a cărei mamă, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Boală care a răpus-o şi pe bunica actriţei, Lois Bertrand, la vârsta de 45 de ani, dar şi pe străbunica vedetei, Virginia Gouwens, la vârsta de 53 de ani. Mai mult, Debbie Martin - sora lui Marcheline, mătuşa actriţei Angelina Jolie - a murit de cancer mamar în mai 2013, la vârsta de 61 de ani, menţionează mediafax.ro.
Mai puţin de 1% dintre femei poartă gena BRCA1 sau gena BRCA2, care se aseamănă foarte mult cu prima. Aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins între 40% şi 90% şi sunt, totodată, asociate cu cancerul ovarian.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro