Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Angela Merkel ii cere lui Gerhard Schroeder sa renunte la cancelarie

Candidatul conservator Angela Merkel i-a cerut din nou, vineri, cancelarului social-democrat Gerhard Schroeder sa renunte la functia pe care o detine inainte de a incepe orice negocieri in vederea formarii unui guvern de coalitie, relateaza presa germana, citata de AFP.
"Sunt doua reguli. Prima este ca cea mai mare forta politica dintr-o coalitie are prerogativul de a prezenta un cancelar. Cea de-a doua este ca fiecare forta politica ia deciziile privind persoanele in mod suveran", explica ea cotidianului regional Sachsische Zeitung.
Merkel a dat asigurari ca negocierile cu Partidul Social-Democrat (SPD) nu vor incepe decit dupa luarea unei decizii in legatura cu viitorul cancelar. Discutiile "vor debuta numai daca este prezenta baza necesara pentru incredere", a precizat presedintele Uniunii Crestin-Democrate (CDU).
In acelasi ziar, Gerhard Schroeder ii raspunde ca problema viitorului cancelar trebuie sa faca parte din negocieri, afirmind ca refuza ultimatumurile.
"Nu putem spune ca negocierile vor incepe numai indata ce vom face concesii", declara cancelarul intr-un alt interviu.
Obtinind numai 35,2 la suta din voturi la alegerile parlamentare de la 18 septembrie, CDU-CSU trebuie sa formeze o coalitie pentru a putea guverna. SPD este singurul partid capabil sa ofere conservatorilor o majoritate absoluta, intrunind 34,3 procente.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii