Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Angajatorii vor avea mai multe obligatii pentru protejarea lucratorilor expusi la zgomot

Incepind cu data de 1 septembrie va intra in vigoare un act normativ care stabileste masuri de protectie a angajatilor Impotriva riscurilor generate de expunerea la zgomot, In scopul eliminarii sau diminuarii efectelor pe care acesta le are asupra sanatatii si securitatii lucratorilor. Una dintre prevederile acestuia se refera la faptul ca nivelul expunerii la zgomot poate fi redus prin aplicarea masurilor de prevenire Inca din faza de proiectare a locurilor de munca si a posturilor de lucru si prin selectarea echipamentelor, procedeelor si metodelor de lucru.
In acest sens, angajatorul trebuie sa detina o evaluare a riscurilor si trebuie sa identifice masurile care trebuie luate pentru securitatea si sanatatea lucratorilor. Riscurile trebuie evaluate periodic, sau ori de cite ori s-au produs modificari semnificative care pot sa conduca la expunerea lucratorilor la zgomot, sau atunci cind rezultatele supravegherii sanatatii fac necesar acest lucru. Atunci cind riscurile generate de expunerea la zgomot nu pot fi prevenite prin alte mijloace, lucratorilor trebuie sa li se puna la dispozitie mijloace individuale de protectie auditiva. In cazul in care expunerea la zgomot depaseste valorile superioare, angajatii au dreptul la examen medical periodic, inclusiv testarea auzului, efectuat de catre medicul specialist/primar de medicina muncii.
In urmatoarea perioada, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Sanatatii vor elabora, In colaborare cu partenerii sociali, un cod de conduita pentru aplicarea acestui act normativ In sectorul muzicii si al divertismentului, ce va prevede indicatii practice, menite sa ajute lucratorii si angajatorii din acest sector sa Isi Indeplineasca obligatiile legale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii