Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Angajatorii trebuie sa-si evalueze necesarul de forta de munca pentru anul viitor

Pentru evaluarea necesarului de formare profesionala la nivelul judetului Braila, pentru anul 2007, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila informeaza angajatorii care au nevoie de oameni calificati, pentru care oferta este insuficienta, despre posibilitatea de a solicita, conform cadrului legislativ existent, calificarea/recalificarea somerilor sau calificarea salariatilor proprii.
In primul caz, calificarea/recalificarea se va asigura in mod gratuit, prin Programul de Formare Profesionala, a carui fundamentare se realizeaza in principal pe baza optiunilor angajatorilor. In ceea ce-i priveste pe angajatorii care organizeaza programe de formare profesionala pentru proprii angajati, derulate de furnizori de servicii de pregatire profesionala autorizati in conditiile legii, acestia pot primi, din bugetul asigurarilor pentru somaj, o suma reprezentind 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesionala organizate pentru un numar de cel mult 20% din personalul angajat.
Mai pot fi organizate si programe de formare profesionala prin ucenicie la locul de munca, context in care, de asemenea, se impune ca angajatorii sa procedeze la evaluarea necesarului de formare profesionala pentru anul 2007, astfel incat sa poata fi acoperit necesarul de forta de munca. "Pe cale de consecinta, in situatia in care angajatorii doresc organizarea de catre agentie a unor cursuri de calificare cu somerii aflati in evidenta agentiei, in vederea angajarii acestora dupa absolvirea cursurilor, vor comunica, in scris, pina in data de 27 octombrie 2006, meseriile/ocupatiile in care doresc sa organizeze aceste cursuri, cit si numarul cursantilor din rindul somerilor, pe fiecare meserie/ocupatie in parte. Informatii suplimentare in ceea ce priveste programul de formare profesionala se pot obtine de la Centrul de Formare Profesionala al agentiei, situat pe str. Sergent Tataru nr. 2, corp B, et.3 (in curtea Grupului Scolar Mihail Sebastian), tel. 0239/613034", ne-a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii