Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Angajatorii risca sa nu mai primeasca subventii

Daca pina acum angajatorii care beneficiau de subventii puteau depune documentele solicitate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) atunci cind doreau, chiar si cu intirzieri de citeva luni, din acest an a fost introdusa o prevedere prin care ei trebuie sa faca acest lucru pina pe data de 25 a fiecarei luni, pentru luna anterioara. In caz contrar, pentru luna respectiva, ei nu vor mai primi subventii din bugetul asigurarilor pentru somaj.
Aceste subventii se acorda pentru incadrarea in munca a absolventilor; a persoanelor in virsta de peste 45 ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale; a somerilor care in termen de 3 ani de la data angajarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de virsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala si a persoanelor cu handicap, daca angajatorii nu au obligatia de a incadra in munca persoane din aceasta categorie. "Pentru a beneficia de sumele cuvenite, aferente unei luni, angajatorii care beneficiaza de subventii au obligatia de a depune documentele, pina la expirarea termenului legal pentru depunerea declaratiei lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferente lunii respective. Angajatorii care nu depun documentele in termen sau le completeaza altfel decit potrivit prevederilor legale, ori cu date eronate, nu beneficiaza de sumele cuvenite, pentru luna respectiva", a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Reamintim ca, angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamint sint scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent, niste prime de incadrare. De acestea beneficiaza si cei care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi din rindul persoanelor cu handicap, care vor primi lunar sumele aferente pe o perioada de 18 luni. De asemenea, angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri in virsta de peste 45 de ani sau someri care sint parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale sint scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate din aceste categorii si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 2 ani.
Angajatorii care, in raport cu numarul de angajati, nu au obligatia de a incadra in munca persoane cu handicap, vor primi pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana pe care o angajeaza pe durata nedeterminata si careia ii mentine raporturile de munca cel putin 2 ani, o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata. Subventionarea locurilor de munca vacante pentru incadrarea in munca a persoanelor cu handicap nu poate depasi 60% din costurile salariale ale angajatorului, pe o perioada de un an de la angajare, aferente persoanelor cu handicap incadrate in munca. Cei care incadreaza in munca someri care, in termen de 3 ani de la data angajarii indeplinesc conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de virsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala, beneficiaza lunar, pe perioada angajarii, pina la data indeplinirii conditiilor respective, de o suma egala cu un salariu minim brut pe tara in vigoare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii