Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Angajatorii pot beneficia de cofinantare din bugetul asigurarilor pentru somaj

Programele de formare profesionala organizate de catre angajatori, pentru salariatii proprii, sint cofinantate din bugetul asigurarilor pentru somaj - se arata inr-un comunicat al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila. Acest lucru este reglementat de Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Scopul organizarii unor programe de formare profesionala pentru persoanele incadrate in munca este sa previna somajul si sa consolideze locurile de munca, prin cresterea si diversificarea competentelor profesionale. Aceste programe vor fi derulate de furnizorii de servicii de formare profesionala, autorizati in conditiile legii. Angajatorilor li se va acorda, din bugetul asigurarilor pentru somaj, o suma reprezentind 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesionala, organizate pentru un numar de cel mult 20% din personalul angajat. Angajatorii pot beneficia de cofinantare pentru derularea unui singur program de formare profesionala in cursul unui an. "Dupa terminarea cursurilor, angajatorii sint obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor participante la programul de formare profesionala, pentru care s-a acordat cofinantarea, cel putin 3 ani de la data acordarii sumei. Conform reglementarilor legale aflate in vigoare, agentiile pentru ocuparea fortei de munca vor selecta, in trimestrul IV, angajatorii interesati sa beneficieze de aceste subventii. In acest scop, AJOFM Braila va face public termenul limita de inscriere, atit prin intermediul mass-media, cit si pe pagina de Internet a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, cu cel putin 45 de zile inainte de organizarea selectiei", a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Informatii suplimentare se pot obtine de la compartimentul de Formare Profesionala din cadrul AJOFM Braila, cu sediul in B-dul Dorobantilor nr.603-605, sau la telefon 0239/611519.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii