Angajatorii locali aplică măsuri minime de protecţie a salariaţilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Angajatorii locali aplică măsuri minime de protecţie a salariaţilor

Toate aceste deficienţe au fost sancţionate cu avertismente şi stabilirea unor termene de remediere acolo unde a fost cazul", ne-a declarat Alexandru Munteanu, director coordonator adjunct al ITM Brăila. De asemenea, sursa citată a explicat că acţiunile de control au fost efectuate la 37 de unităţi din domenii unde angajaţii sunt supuşi unor riscuri mai mari de producere a unor evenimente generate de temperaturile extreme, cum ar fi construcţii, confecţii, metalurgie, construcţii şi reparaţii nave ori panificaţie.
Potrivit OUG nr. 99/2000, temperaturi extreme înseamnă temperaturi de peste 37 grade Celsius sau, corelate cu condiţii de umiditate mare, echivalate cu acest nivel. În astfel de cazuri, actul normativ prevede obligaţia angajatorului de a aplica o serie de măsuri pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă. Concret, pentru ameliorarea condiţiilor de muncă, angajatorii trebuie să reducă intensitatea şi ritmul activităţii fizice; să asigure ventilaţia la locurile de muncă; să permită alternarea efortului dinamic cu cel static, precum şi a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite. Pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor, angajatorul are obligaţia de a asigura apă minerală, câte 2-4 litri/pers/schimb; de a asigura echipamentul individual de protecţie şi asigurarea de duşuri. Angajatorii care nu pot asigura condiţiile cerute de legiuitor trebuie ca, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor, să aplice măsuri vizând reducerea duratei zilei de lucru, eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru şi, în cazuri speciale, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro