Angajatorii care încadrează în muncă şomeri, tineri sau persoane vulnerabile, şomeri peste 45 de ani sau care mai au cinci ani până la pensie, absolvenţi ori persoane cu handicap primesc, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, un stimulent financiar. Astfel, potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila, în luna ianuarie au fost subvenţionate 156 de locuri de muncă, iar în februarie tot 156 de locuri de muncă, din care 122 pentru şomeri peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, 19 pentru absolvenţi, 15 pentru absolvenţi, 15 pentru tineri cu risc de marginalizare socială.
Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată, din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. Angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.
Angajatorii care încadrează cu contract de muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de artă şi meserii. Pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal, angajatorii primesc o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă. Pentru absolvenţii de învăţământ superior, angajatorii primesc o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă.
Patronii care angajează pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, primesc, lunar, sumele aferente pe o perioadă de 18 luni. Angajatorii care încadrează absolvenţi, în condiţiile menţionate anterior, sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 18 luni de la data încheierii contractului.