Mergi la conţinutul principal

Angajata unei case de amanet, condamnată pentru o delapidare de peste 50.000 lei

• Daniela Turcu a fost condamnată la 12 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru delapidare şi fals în înscrisuri • în perioada ianuarie - august 2015, brăileanca a întocmit 20 de contracte de amanet fictive ca să pună mâna pe 57.340 lei

 

Magistraţii Judecătoriei Brăila au condamnat-o pe brăileanca Daniela Turcu, de 32 de ani, la o pedeapsă rezultantă de 12 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (cu un termen de supraveghere 2 ani). Sentinţa a rămas definitivă pentru că niciuna din părţile implicate nu a declarat apel.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila,  în perioada ianuarie - august 2015, inculpata Turcu Daniela şi-a însuşit din gestiunea societăţii la care era angajată ca amanetar suma totală de 57.340 lei. Pentru a justifica lipsa banilor, brăileanca a întocmit în mod fictiv nu mai puţin de 20 de contracte de împrumut de tip amanet, semnând în numele titularilor. Majoritatea persoanelor trecute în contracte erau simple nume fictive. Ceilalţi titulari de contract, care s-au dovedit a fi persoane reale, le-au spus anchetatorilor că nu au habar despre “afacerea” Danielei, că nu au amanetat bijuterii şi nu au semnat respectivele contracte de amanet.

Pe parcursul urmăririi penale, Daniela Turcu a recunoscut că a sustras bani din gestiune şi că, pentru a justifica lipsa lor, a întocmit respectivele contracte fictive. Ea a precizat că a delapidat bani pentru că avea de achitat mai multe datorii (facturi de utilităţi).

Daniela Turcu a fost angajata SC “Eurogold Rapid IFN” SRL Tulcea - Punct de lucru Brăila (undeva pe strada 1 Decembrie 1918) în funcţia de amanetar, începând cu data de 30 ianuarie 2014. În ziua de 10 august 2015, o comisie de inventariere constituită la nivelul societăţii a constatat că, în urma controlului efectuat la punctul de lucru din Brăila, lipseau din plicuri zeci de grame de bijuterii din aur, bunuri gajate aferente unui număr de 20 de contracte de amanet. Trei zile mai târziu, pe 13 august 2015, reprezentantul SC “Eurogold Rapid IFN” SRL Tulcea a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi a reclamat-o pe Daniela Turcu.

Potrivit procurorului de caz, audiată în legătură cu contractele de amanet identificate şi menţionate în procesul verbal de inventariere din 10 august 2015, inculpata Turcu Daniela a recunoscut că sunt întocmite pe numele unor persoane fictive, iar sumele de bani le-a folosit în interes personal.

Pentru stabilirea cu exactitate a persoanei care a completat contractele fictive de amanet, oamenii legii au dispus efectuarea unei Expertize tehnico-ştiinţifice grafoscopice. Raportul de expertiză criminalistică întocmit, ulterior, de specialiştii IPJ Brăila a stabilit fără dubii că scrisul de pe contractele de amanet a fost executat de Turcu Daniela. Procurorul de caz preciza, anul trecut, la finalizarea cercetărilor:

“Inculpata a declarat că îşi cunoştea atribuţiile ce îi reveneau în calitate de amanetar şi gestionar, precizând că, începând cu luna ianuarie 2015, datorită unor probleme financiare, aflându-se în imposibilitatea achitării facturilor de utilităţi şi pentru a intra rapid în posesia unor sume de bani, a luat hotărârea de a întocmi în fals contracte de amanet fictive, pentru achitarea datoriilor (...) Inculpata a precizat că scrisul de pe cele 20 de contracte de amanet fictive îi aparţine, iar semnăturile din dreptul rubricii «împrumutat» le-a executat la întâmplare”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro