Mergi la conţinutul principal

Angajații AJOFM Brăila continuă protestele

• azi-dimineață, pentru a doua zi consecutivă, funcționarii publici din cadrul instituției au organizat un protest spontan • o acțiune asemănătoare va avea loc și mâine, însă activitatea cu publicul nu va fi afectată

 

O nouă zi de protest spontan pentru angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila. Acțiunea a avut loc în această dimineață, între orele 10.00 și 11.00 și va continua și mâine, salariații exprimându-și astfel nemulțumirea vizavi de inechităților generate de clasa politică, în cadrul familiei ocupaționale „Administrație”.

“Funcționarii publici din cadrul AJOFM Brăila fac parte din Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii și în urma discuțiilor în cadrul sindicatului s-a decis să procedăm la efectuarea unui protest spontan, care a început ieri, 15 noiembrie, am continuat și astăzi și vom continua și mâine, în intervalul orar 10.00 - 11.00, pentru a cere în primul rând un tratament echitabil. Cerem respect și tratament corect și egal din partea guvernanților și a factorilor decizionali. Nu mai suntem dispuși să acceptăm discriminare sau batjocură, există Legea salarizării unice, se lucrează pentru viitor la această lege, dar se pare că nu toți funcționarii publici și nu toți bugetarii primesc aceleași salarii la aceeași încadrare și la același nivel de muncă. Salarizarea este diferită. Noi am înțeles că economia țării nu merge așa cum trebuie, am înțeles întotdeauna și de aceea de fiecare dată când au avut loc negocieri pentru legea salarizării noi am rămas cu salariile cele mai mici, nefiind susținuți politic de niciun fel”, ne-a declarat Mihaela Mirică, consilier superior și reprezentant al salariaților din AJOFM Brăila.

Fiind vorba despre un protest spontan, aceasta ne-a precizat că activitatea cu cu publicul este asigurată și că cetățenii care au nevoie de serviciile AJOFM Brăila nu vor întâmpina niciun fel de problemă

Reamintim că angații instituției cer următoarele:

- Tratament echitabil:

“Cerem respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali.

Nu mai suntem dispuși să acceptăm discriminare sau batjocură”.

- Remunerare corectă:

“Solicităm o evaluare justă a salariilor noastre în conformitate cu efortul depus și responsabilitățile asumate.

Suntem demni de o remunerare pe măsura contribuției noastre la societate”.

- Condiții de muncă adecvate:

“Cerem asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, precum și resurse suficiente pentru a ne desfășura activitatea în mod eficient”.

- Personal adecvat:

“Suntem conștienți de cerințele activităților noastre și solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă și pentru a asigura servicii de calitate”.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro