Mergi la conţinutul principal

Angajaţii SAJ Brăila au protestat, miercuri, la Bucureşti

• aceştia s-au alăturat sindicaliştilor “Ambulanţa” din toată ţara şi au pichetat Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii • nemulţumirile sunt legate de scăderea veniturilor lunare de la 1 ianuarie 2018, starea critică a autospecialelor cu care aceştia se deplasează la solicitări, dar şi deficitul de personal din serviciile de ambulanţă

 

Sindicaliştii de la Ambulanţă, din toată ţara, au pichetat, miercuri, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, nemulţumiţi fiind de condiţiile de muncă şi de autospecialele foarte vechi cu care se deplasează la intervenţii. Din partea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, 20 de angajaţi au mers la Bucureşti, la protest. Trebuie menţionat faptul că activitatea de la Salvare nu a fost afectată în niciun fel, potrivit managerului SAJ, dr. Viorica Iuga.

Între orele 10.30 şi 11.30, sindicaliştii au protestat în faţa Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, iar în intervalul orar 11.30 – 12.30, aceştia au pichetat Ministerul Sănătăţii, scrie presa centrală.

Angajaţii de la Ambulanţă au cerut stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, începând cu 1 ianuarie 2018, şi au atras atenţia cu privire la situaţia şi starea critică a parcului de ambulanţe din toată ţara, şi a deficitului de personal din SAJ.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii a emis un comunicat de presă prin care informează că ministrul Florian Bodog s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa. La întâlnire au mai participat, din partea MS, Rodica Nassar – secretar de stat şi Tiberius Brădăţan – subsecretar de stat. “După cum ştiţi, am participat la toate negocierilor cu reprezentanţii sindicatelor. Aveţi în mine şi în echipa ministerului un partener de dialog. Respectăm drepturile sindicatelor de a-şi exprima opiniile în mod democratic şi luăm în considerare propunerile dumneavoastră. Vreau să vă anunţ că nu vor exista scăderi salarile în sistem. Vă anunţ că, astăzi (ieri – n.r.), pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se află actul normativ ce prevede achiziţia de ambulanţe, care se va realiza sub autoritatea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru mine, ca ministru al Sănătăţii, cel mai important este ca pacientul să fie bine tratat, iar pentru asta dumneavoastră trebuie să aveţi condiţii optime de desfăşurare a activităţii şi salarii corespunzătoare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, după întâlnire, potrivit comunicatului de presă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro