Mergi la conţinutul principal

Angajaţii hotelurilor din Grecia au intrat în grevă

Angajaţii hotelurilor protestează faţă de o lege adoptată recent, care le dă dreptul angajatorilor să reducă salariile sau să concedieze oamenii mai uşor.
"Încearcă să sperie tot timpul angajaţii că îşi vor pierde locurile de muncă, în condiţiile în care rata şomajului este în creştere în Grecia. Vor să ne reducă salariile, iar acum, când concediază majoritatea personalului, încearcă să ne oblige pe noi, restul, să muncim mai mult", a declarat un manifestant.
Protestul intervine în condiţiile în care numărul turiştilor veniţi în Grecia a scăzut semnificativ în primele luni ale anului. Potrivit autorităţilor, cele mai mari pierderi s-au înregistrat în mai, după primele alegeri legislative. Scrutinul nu a permis formarea unui guvern, iar criza politică din ţară s-a accentuat.
În ultimii ani, 18 hoteluri s-au închis la Atena şi peste 80 în toată Grecia, din cauza crizei. Între 3.000 şi 4.000 de angajaţi din sectorul turistic au fost concediaţi, iar autorităţile avertizează că anul acesta se anunţă şi mai dificil. Pe de o parte, veniturile potenţialilor turişti străini au scăzut, iar o parte dintre cei care vor să călătorească în această vară aleg Londra, unde au loc Jocurile Olimpice.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro