Mergi la conţinutul principal

Angajaţii de la Muzeu, Bibliotecă şi Şcoala de Arte au scăpat de disponibilizare ca prin urechile acului

Deşi afirmă că nu va da pe nimeni afară de la CJ, preşedintele consiliului, Gheorghe Bunea Stancu, îi avertizează pe cei care nu prea îşi fac treaba prin instituţie că se poate oricând răzgândi.
Stancu a explicat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că CJ nu trebuie să disponibilizeze niciun angajat deoarece oricum se află sub normativele impuse de guvern, dar asta nu înseamnă că cei care vin la muncă doar ca să aibă de unde pleca, nu se pot trezi fără slujba din administraţie: "La CJ nu se fac disponibilizări. Noi suntem sub normativ, că noi în ultimii ani nu prea am angajat. De exemplu, numai la direcţia de programe şi integrare europeană mai sunt 16 posturi libere. Dar sunt unele direcţii care vor trebui desfiinţate şi altele care trebuie înfiinţate, altele care să aducă bani la CJ, care chiar să rezolve problemele cetăţeanului acolo unde au contact cu el... Mai bine dezvoltăm direcţia tehnică, contenciosul, juridicul, decât altele...". Stancu a recunoscut, totuşi că, iniţial, s-a gândit că ar fi cazul să mai reducă numărul de personal de la Muzeu, Bibliotecă sau Şcoala de Arte "Vespasian Lungu", însă, într-un final, s-a răzgândit: "Am vrut iniţial să dau afară de la Muzeu sau Bibliotecă, dar apoi m-am gândit că la Muzeu se va da drumul şi la corpurile A şi B şi la sediul de pe Polonă, că la Bibliotecă se va face sediul nou... La Şcoala de Arte a sărit lumea cu gura că acolo chiar sunt rezultate şi aşa e, am văzut că se bat copiii pe locurile de acolo... Aşa că m-am lecuit cu reducerea de personal. Mai sunt, totuşi, câteva persoane care vin ca să aibă de unde pleca, dar sunt măsuri pe care le putem lua, avem comisia de disciplină... O putem rezolva", a mai adăugat preşedintele CJ. Acesta şi-a exprimat şi părerea de rău cu privire la faptul că salariile angajaţilor CJ au scăzut, practic, la jumătate în urma măsurilor anticriză aplicate de Guvern şi spune că încearcă să găsească metode de a mai atenua şocul: "Păi, practic, după ce le-au luat nişte sporuri şi 25% din salariu, au ajuns cei mai mulţi să ia jumătate din cât luau normal. Salariul net era în medie 24 de milioane de lei vechi şi acum iau 12 milioane de lei vechi. Şi majoritatea au rate că şi-au luat ba o casă, ba o maşină, că sunt tineri şi aşa e normal şi acum s-au trezit că nu mai pot plăti. E groaznic, în fiecare zi mă gândesc cum pot să fac, legal, să mai rezolv un pic situaţia asta".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro