Mergi la conţinutul principal

Angajaţii APIA Brăila protestează astăzi în faţa Guvernului

• ei se alătură colegilor veniţi de la toate structurile teritoriale ale agenţiei, pentru a participa la o acţiune comună de protest pe tema salarizării • principala revendicare: personalul centrelor judeţene să fie salarizat pe grila administraţiei centrale a instituţiei • conducerea APIA Brăila dă asigurări că activitatea agenţiei nu va fi perturbată de lipsa membrilor delegaţiei locale la protestul de astăzi, din Bucureşti 

 

Peste 1.000 de angajaţi ai APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură) din ţară, inclusiv structura teritorială a judeţului Brăila, protestează astăzi în faţa Guvernului în cadrul unei acţiuni programate pentru intervalul orar 10.00 - 15.00. “Oamenii vor protesta pentru aducerea grilei din teritoriu la cea a aparatului central”, a declarat pentru presa centrală, Octavian Mateescu, liderul federaţiei sindicale din APIA, explicând că nemulţumirile se leagă de faptul că Legea salarizării va avea un impact negativ asupra salariilor pe care le încasează angajaţii structurilor teritoriale ale instituţiei. Calculele făcute pe noua grilă de salarizare aplicabilă din ianuarie anul viitor arată că acestora li se vor diminua lefurile cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 lei, în funcţie de grad, clasă şi tipul postului ocupat în cadrul instituţiei. Trebuie punctat faptul că aceleaşi calcule mai arată şi că pentru funcţionarii publici debutanţi, asistenţi sau principali, având însă gradaţii profesionale mici, noua Lege a salarizării înseamnă totuşi o creştere a veniturilor nete, în medie, de la 80 până la circa 160 lei.

“Acţiunea de protest este organizată de sindicat şi nu va afecta în nici un fel activitatea curentă a centrului judeţean sau centrelor locale ale APIA Brăila. Salariaţii de la noi care vor participa la protestul din Bucureşti şi-au luat fie zile din concediu, fie din orele lucrate suplimentar astfel încât să nu fie perturbată în nici un fel activitatea, iar fermierii nu vor fi afectaţi”, a dat asigurări Daniela Militaru, directorul executiv al APIA Brăila.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis, înainte de protest, angajaţilor APIA „să stea liniştiţi şi să muncească în folosul şi pentru fermieri pentru că sunt plătiţi la zi şi au nivele de retribuţie respectabile şi meritate”.

APIA are în prezent 4.859 de posturi, din care în jur de 400 sunt la nivel central.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro