Skip to main content

Angajaţi ai firmei chinezeşti din complexul “Armonia”, speriaţi de Coronavirus

* o cititoare ne-a spus că este îngrijorată din cauza materiei prime aduse cu vaporul din China * autorităţile locale îndeamnă la calm şi spun că angajatorii şi angajaţii chinezi din Brăila sunt monitorizaţi în regim normal, la fel ca toţi cetăţenii români

 

 

Angajatorii şi angajaţii chinezi care călătoresc sau au călătorit în ultima perioadă în zonele afectate de Coronavirus din ţara de origine au parte de aceeaşi monitorizare ca şi cetăţenii români. Nu, nu este o noutate, dar precizarea este făcută în contextul în care o cititoare ne-a scris despre firma cu capital chinezesc, cu sediul în fostul mall “Armonia”, care şi-a întrerupt activitatea timp de o zi din cauza lipsei de materie primă. A doua zi, firma a fost reaprovizionată cu marfă din China, adusă cu vaporul, susţine cititoarea noastră.

Am un mare semn de întrebare şi v-aş ruga, dacă puteţi, să mă ajutaţi în acest sens. Firma patronului chinez, cu sediul la fosta «Armonia» de pe Şos. Focşani, a fost o zi închisă din cauza lipsei de materie primă. Materie primă care era adusă din China. După o zi de pauză, reiau activitatea pentru că au primit materia primă care a fost adusă cu vaporul. Acum vine întrebarea mea: au avut aprobarea vreunei instituţii de sănătate vis-a-vis de coronavirusul care a făcut atâtea victime?”, aşa sună textul ce a ajuns la redacţie.

Contactat telefonic, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină, ne-a declarat că instituţia nu verifică marfă în contextul Coronavirusului, deoarece nu există procedură, iar autorităţile reponsabile de controale sunt cele din Vamă. DSP monitorizează persoanele care au călătorit în zonele afectate de periculosul virus. În acest context, Ciochină ne-a precizat că unul dintre cei patru brăileni plecaţi la muncă în China şi întorşi recent în Brăila a ieşit din carantină, fără probleme. Nici ceilalţi trei nu au simptome de infectare cu Coronavirus şi în scurt timp vor ieşi din perioada de carantină.

Prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, ne-a declarat că cetăţenii de origine chineză care îşi desfăşoară activitatea în Brăila primesc acelaşi tratament din partea autorităţilor, la fel ca şi ceilalţi brăileni. “Procedura nu e făcută pentru cetăţeni chinezi, ci pentru toţi cetăţenii care au călătorit în această perioadă în China. Nici angajatorii şi nici angajaţii chinezi nu sunt trataţi în mod special. În aeroport există filtre, oamenii sunt luaţi în evidenţă, monitorizaţi de către autorităţi. De exemplu, câţiva angajaţi ai unui angajator din Brăila au fost plecaţi la familiile lor, în China, în perioada sărbătorilor de iarnă. La întoarcere, au fost monitorizaţi, nu au prezentat simptome de infectare, astfel că în ziua de astăzi ei nu prezintă risc”, ne-a declarat acesta.

Revenind la situaţia firmei “Glorious Lighting”, care îşi desfăşoară activitatea în incinta fostului complex comercial “Armonia”, nu toţi angajaţii sunt speriaţi de o eventuală epidemie adusă din China. Vineri, unul dintre brăilenii care lucrează acolo ne-a spus că activitatea se desfăşoară în condiţii normale după ce, miercuri, 12 februarie, nu s-a lucrat în cadrul secţiei “Asamblare”, deoarece ar fi întârziat un TIR cu materie primă. “Strungăria şi Vopsitoria au lucrat în regim normal. Doar Asamblarea a luat o pauză miercuri, urmând ca orele de lucru să fie recuperate în perioada următoare. Nu este nicio problemă, se lucrează în regim normal, nu stă nimeni acasă de teama Coronavirusului”, ne-a spus sursa noastră. Din câte se pare, în momentul de faţă la fabrica de corpuri de iluminat lucrează circa 20 de chinezi, dintre care 6 pe secţii şi restul la birouri, iar în ultima perioadă niciunul dintre aceştia nu ar fi călătorit în ţara de origine.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu