Mergi la conţinutul principal

Angajări masive la Judeţean

• la sfârşit de an, Spitalul Judeţean Brăila şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au scos la concurs peste 50 de posturi la nivelul judeţului Brăila, potrivit site-ului posturi.gov.ro • concursurile se vor susţine în 2019 • Protecţia Copilului Brăila are 23 de funcţii vacante, după ce a fost înfiinţat un centru pentru persoane adulte cu handicap la Racoviţa, în timp ce Spitalul Judeţean are 33 de posturi disponibile, vacantate în timpul acestui an

 

Peste 50 de posturi au fost scoase la concurs la nivelul judeţului Brăila, pe final de an, iar angajatorii cu cea mai mare nevoie de angajaţi sunt Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila (33 posturi) şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila (23 posturi). Concursurile se vor susţine începând cu luna ianuarie 2019.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila a scos la concurs o funcţie de conducere, 15 funcţii de execuţie şi 7 funcţii contractuale. Nevoia mare de personal a apărut în urma înfiinţării unui centru pentru persoane adulte cu handicap la Racoviţa. Directorul DGASPC, Simona Cimpoae, ne-a explicat: “Este vorba despre Centrul pentru viaţa independentă pentru persoane adulte cu handicap de la Racoviţa. A fost înfiinţat recent centrul, în urma aprobării unui proiect de hotărâre în şedinţa Consiliului Judeţean. Majoritatea posturilor scoase la concurs sunt pentru acest centru. Mai sunt posturi scoase la concurs şi pentru centrul din Bărăganul. Au mai plecat asistenţi sociali, infirmieri, iar noi trebuie să avem în vedere ocuparea tuturor posturilor vacante pentru a ne putea desfăşura activitatea în condiţii bune. Mai trebuie să ţinem cont şi de buget, să ne permită să facem angajări. La Centrul din Racoviţa avem 32 de posturi. Intenţionăm ca prin februarie 2019 să devină funcţional centrul”.

Mai exact, instituţia a scos la concurs următoarele posturi pentru Centrul pentru viaţa independentă pentru persoane adulte cu handicap de la Racoviţa: un şef de centru, un asistent social, un psiholog, un administrator şi 12 infirmieri.

Persoanele interesate de funcţia de şef de centru trebuie să aibă studii superioare absolvite în domeniul psihologie, asistenţă socială şi sociologie, cu vechime de minimum 2 ani în serviciile sociale, ori studii superioare în domeniul juridic, medical, economic şi al ştiinţelor administrative, cu experienţă de minimum 5 ani. În plus, candidaţii trebuie să prezinte şi o diplomă, un certificat, adeverinţă sau o foaie matricolă ce dovedeşte pregătirea managerială. Pentru postul de asistent social, candidaţii trebuie să aibă studii superioare de lungă durată în specializarea asistenţă socială, în timp ce pentru postul de psiholog se cer studii superioare în specializarea psihologie. Pentru postul de administrator, sunt suficiente studiile medii absolvite cu diplomă de bacalaureat, iar pentru celelalte 12 posturi de infirmier, candidaţii trebuie să aibă studii generale, un certificat de absolvire a cursului de instruire privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă. Nu este necesară vechimea în muncă. Pentru aceste 16 funcţii, persoanele interesate vor depune dosarele de concurs până pe 10 ianuarie 2019, ora 16.00. Pe data de 30 ianuarie 2019, ora 12.00, este programată proba scrisă. Infirmierii mai trebuie să treacă şi de proba practică, programată pentru 5 februarie, ora 8.30, la sediul Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte cu handicap Brăila, Şoseaua Buzăului, nr. 3. Ulterior, toţi candidaţii pentru toate cele 16 posturi vor susţine interviul, pe 6 februarie.

Celelalte 7 funcţii contractuale, care nu au legătură cu centrul din Racoviţa, sunt: asistent social principal şi psiholog principal, ambele posturi la Centrul de module de tip familial din Bărăganul, un post de asistent social principal la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte cu handicap Brăila, două posturi de infirmier în cadrul Complexului de servicii pentru copii şi tineri cu dizabilităţi Brăila şi două posturi de infirmier în cadrul Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu handicap. Condiţiile specifice pentru aceste 7 posturi sunt similare cu cele menţionate mai sus. Doar calendarul examenului diferă: 4 ianuarie 2019 este data limită pentru depunerea dosarelor, iar proba scrisă se va desfăşura pe 16 ianuarie 2018. Infirmierii vor susţine o probă practică pe 22 ianuarie, urmând ca pe 23 ianuarie 2019 să fie programat interviul. Mai multe detalii despre posturile scoase la concurs de către DGASPC găsiţi pe site-ul instituţiei.

 

Peste 30 de posturi disponibile la Judeţean

“Avalanşă” de posturi vacante şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Unitatea sanitară caută 17 infirmieri, 10 îngrijitoare, 4 brancardieri, un economist şi un muncitor. Managerul SJU, Delia Râşnoveanu, ne-a declarat că posturile de economist şi muncitor s-au vacantat de curând. “Celelalte posturi de brancardieri, infirmieri şi îngrijitori s-au vacantat în timpul anului fie prin pensionare, fie prin plecări. Trebuie să completăm schemele pentru a putea face turele”, a adăugat Râşnoveanu.

Pentru postul de economist la Serviciul Achiziţii publice, candidaţii trebuie să aibă diplomă de licenţă, 6 luni vechime în specialitatea studiilor şi să depună dosarul de concurs până pe 7 ianuarie 2019. Pe 25 februarie este programată proba practică, iar interviul pe 28 februarie.

Persoanele interesate să se angajeze ca infirmieri trebuie să fi absolvit şcoala generală şi un curs de infirmiere organizat de OAMGMAMR sau furnizori autorizaţi de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, dar şi un an vechime în funcţia de infirmieră. Dosarele se depun până pe 7 ianuarie 2019, urmând ca proba practică să se desfăşoare pe 18 ianuarie, iar pe 23 ianuarie interviul. Cele 17 posturi sunt la următoarele secţii şi compartimente: Medicină Internă (1 post), Nefrologie (1 post), Chirurgie I (2), Chirurgie Toracică (1), Chirurgie Vasculară (1), ATI I (1), Neurologie (1), Boli Infecţioase (1), Oncologie (2), Chirurgie II (1), Reumatologie (1), Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice (2), Obstretică Ginecologie II (1), Bloc Operator B (1).

Cei interesaţi de funcţiile de îngrijitoare curăţenie trebuie să fi absolvit şcoala generală şi cam atât. Nu se cere vechime. Dosarele vor fi depuse până pe 7 ianuarie 2019. Proba scrisă este programată pentru 28 ianuarie 2019, cea practică pentru 31 ianuarie, în timp ce interviul va avea loc pe 5 februarie 2019. Secţiile care au nevoie de îngrijitoare sunt: Boli Infecţioase (2), Gastroenterologie (2), Obstretică-Ginecologie II (1), Camera de Gardă Pavilion B (2), Farmacia Corpului D (1), Bloc Operator Corp B (1)  şi Ambulatoriul Integrat personal auxiliar corp A plus B (1).

Cele patru posturi de brancardieri sunt împărţite astfel: unul la Ortopedie-Traumatologie, unul la ATI II şi două la Camera de gardă. Candidaţii trebuie să fi absolvit şcoala generală şi să depună dosarul de concurs până pe 7 ianuarie 2019. Pe 8 februarie va avea loc proba scrisă, pe 13 februarie cea practică, iar pe 18 februarie interviul.

Şi la Serviciul Tehnic este nevoie de un muncitor pentru instalaţii sanitare. Candidaţii trebuie să aibă studii medii sau şcoală profesională, 3 ani vechime ca instalator sanitar, certificat de calificare - instalator instalaţii tehnico-sanitare, certificat de calificare sudor autogen şi certificat de calificare sudor electric. Dosarele de concurs se depun până pe 7 ianuarie 2019, iar proba practică este programată pentru 4 martie 2019. Interviul se va desfăşura pe 7 martie 2019.

Mai multe detalii despre condiţiile generale şi alte aspecte ale concursurilor organizate de Spitalul Judeţean Brăila găsiţi pe site-ul unităţii sanitare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro