* anunțul a fost făcut recent, de șefii spitalului și Consiliului Județean Brăila, în cadrul unei conferințe de presă, unde s-a vorbit și despre beneficiile specialiștilor care vor veni să lucreze la Brăila * este vorba despre locuințe de serviciu, dar și de proiecte de ordinul a peste 200 de milioane de lei, bani care s-au investit deja în Spitalul Județean de Urgență Brăila, din 2016 și până în prezent
Deficitul mult prea mare de medici de la Spitalul Județean de Urgență Brăila a forțat mâna decidenților să dea liber la angajări. Și dacă până acum abia dacă erau scoase la concurs, săptămânal, câte 8-10 posturi, acum la unitatea spitalicească au fost aprobate 128 de posturi spre a fi ocupate. Sunt 12 specialități care suferă din lipsă de personal, precum Medicina de urgență, Oncologia, Pediatria, ATI, Cardiologia, Radiologia -imagistică medicală, Neonatologia, Ginecologia, Neurochirugia, Boli infecțioase, Chirurgia și Ortopedia infantilă. Anunțul a fost făcut recent, de șefii spitalului și Consiliului Județean Brăila, în cadrul unei conferințe de presă, unde s-a vorbit și despre beneficiile specialiștilor care vor veni să lucreze la Brăila. Este vorba despre locuințe de serviciu, dar și de proiecte de ordinul a peste 200 de milioane de lei, bani care s-au investit deja în Spitalul Județean de Urgență Brăila, din 2016 și până în prezent. “Împreună cu conducerea spitalului și cu ceilalți medici, la Consiliul Județean am aprobat toate posturile care sunt libere pentru a fi scoase la concurs. Și aici e un secret, vă spun că e o vânătoare de medici. (...) Nu e foarte ușor să aduci un medic, trebuie să vorbești cu el, să-i spui ce-i oferi, să vină, să vadă, după care el își ia decizia de a veni la Brăila”, a declarat președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac. În acest sens, liderul CJ a transmis că “avem un plan sănătos, real, cu termene”, în ceea ce privește obiectivul de investiții de la spital, dar și pentru viitorii medici pentru care au fost alocate 31 de apartamente, care vor fi predate în această vară. Este vorba despre blocul de locuințe construit în regim ANL, care a intrat în patrimoniul CJ Brăila chiar la începutul acestei săptămâni. Este un proiect început în 2015, care a costat aproape 2,9 milioane de lei, cei mai mulți bani fiind suportați de către Agenția Națională pentru Locuințe. “Până la acest moment sunt depuse la CJ , 20 de cereri ale medicilor. Sunt 31 de apartamente gata. Astăzi(n.r. -ieri, luni, 8 iulie) vom aproba protocolul de predare-primire între ANL și Consiliul județean. Are toate utilitățile, parcări. Vom face și un părculeț pentru copii în viitorul apropiat. Comisia de evaluare a cererilor va intra în funcțiune și sperăm, în cel mai scurt timp, vom și preda locuințele", a susținut Chiriac. În plus, acesta a mai spus că s-a mai depus o cerere de finanțare pentru un proiect asemănător, dar că se așteaptă aprobarea.
Spitalul Județean de Urgență Brăila funcționează la acest moment cu aproximativ 180 de medici specialiști și primari, iar necesarul este de 320. Potrivit managerului unității spitalicești, în ultimii doi, s-au angajat în Spitalul Județean de Urgență Brăila, 20 de medici tineri.