Mergi la conţinutul principal

Angajări la Judeţean. Concurenţă mare la Medicină Legală, foarte puţini candidaţi pe celelalte posturi

• una dintre explicaţii ar fi că pentru postul de la Medicină Legală nu este necesară vechimea în muncă

 

După ce la finele lunii martie, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a anunţat scoaterea la concurs a trei posturi vacante, zilele trecute a avut loc selecţia dosarelor persoanelor care s-au înscris. Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru funcţia de registrator medical debutant la Serviciul de Medicină Legală, 36 la număr, în timp ce la Unitatea de Primiri Urgenţe s-au înscris doar 3 persoane pentru postul de ajutor analist. Tot 3 candidaţi au fost şi pentru postul de tehnician la Compartimentul Prevenire şi Stingere Incendii, Protecţie Civilă şi Situaţii de Urgenţă.

La Medicină Legală, din cele 36 de persoane înscrise, una singură a fost respinsă în urma selecţiei dosarelor, pentru “lipsă diplomă studii medii”, potrivit site-ului SJU. Ceilalţi 35 de candidaţi se pregătesc acum pentru proba scrisă ce va avea loc pe 22 aprilie, dar şi pentru interviul din 25 aprilie. Pentru acest post, erau necesare studii medii şi cunoştinţe de operare pe calculator dovedite printr-o diplomă/certificat/atestat. Nu s-a cerut vechime în muncă.

Potrivit site-ului SJU, la concursul pentru postul de analist ajutor, s-au înscris 3 persoane, dintre care doar două au fost admise. Aici, candidatul ideal trebuie să aibă diplomă de absolvire a învăţământului postliceal sau diplomă de bacalaureat şi minimum 6 ani şi jumătate vechime în activitatea informatică. Cele două persoane care au trecut de etapa eliminatorie a selecţiei dosarelor se pregătesc acum pentru proba scrisă din data de 7 mai şi pentru interviul din 10 mai.

Pentru postul de tehnician la Judeţean, s-au înscris trei persoane, dintre care doar una singură a fost admisă în urma selecţiei dosarelor. Celelalte două au fost respinse, pe motiv că dosarul nu conţinea certificatul PSI, respectiv protecţie civilă. Condiţiile specifice pentru această funcţie, pe lângă diploma de bacalaureat, sunt ca doritorii să prezinte certificat cadru, tehnic cu atribuţii în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor, certificat inspector protecţie civilă, aptitudini de operare pe calculator şi minimum 7 ani vechime în meserie. Proba scrisă este programată pentru 13 mai, iar interviul pe 16 mai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro