Mergi la conţinutul principal

Angajări în pandemie. 900 locuri de muncă la cules de fructe, în Spania

* candidații vizați sunt 600 de femei și 150 de cupluri, cu vârste între 18 și 50 ani * salariul oferit este de 41,29 euro/zi * persoanele interesate se pot adresa AJOFM Brăila

 

 

 

Chiar dacă e pandemie, spaniolii caută să angajeze români. Potrivit unui comunicat transmis de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila, prin intermediul rețelei EURES, sunt disponibile 900 locuri de muncă la cules de fructe, în Spania. Firma care angajează se numește Surexport Compania Agraria S.L. din regiunea Huelva, localitatea Almonte, iar locurile de muncă presupun recoltarea de căpșuni, zmeură, mure și afine.

Programul de lucru este de 6 ore și jumătate  pe zi, cu pauză de masă de o jumătate de oră, în conformitate cu acordul colectiv din provincia Huelva. Candidații vizați sunt 600 de femei și 150 de cupluri, cu vârsta între 18 și 50 de ani. Se cere experiență în recoltat de căpșuni, afine, zmeură și mure, iar munca prestată va fi în sere, la temperaturi ridicate de primăvară. Nu se solicită cunoașterea limbii spaniole.

În ceea ce privește remunerația, salariu brut este de 44,99 euro/zi, din care se scad asigurări de sănătate și TVA (net 41,29 euro/zi). La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 euro centi/zi (persoane noi) și la persoanele care au mai lucrat la firmă, un bonus de 0,80 euro cenți/zi. Orele suplimentare se plătesc cu 7,47 euro brut/oră.

Firma susține că oferă o serie de beneficii și alte condiții: cazarea este oferită gratuit de companie; se plătesc utilitățile (electricitate, apă, gunoi și butelie) 1,73 euro/zi din net. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor.

Durata contractului este de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, cu perioadă de probă 15 zile. Contractul de muncă poate începe de la 1 aprilie 2021.

Persoanele cu domiciliul în județul Braila care corespund cerințelor posturilor oferite trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila, compartiment EURES (informații și la telefon 0239.611.386), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea se realizează pe baza următoarelor documente: consimțământ tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate a solicitantului, CV, NIE (numărul de securitate socială din Spania - acolo unde este cazul).

Persoanele selectate vor fi contactate ulterior de către angajator. Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 15 aprilie 2021.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro